Garnitürlü Enginarlı Pilavım (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 25 Mart 2010 başlatılmıştır.

    25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. enginar biliyoruz ki çok sağlıklı. bizde enginarı ailece çok severiz. enginarlı pilav genellikle böyle yapılmaz. ama ben yaptım çok beğenildi bende paylaşmak istedim :)

    öncelikle pirincimize bol tuz serpip kaynar suyla ıslatıyoruz.30 dk dinlendirip berrak su çıkana kadar yıkıyoruz ki pilavımız lapa olmasın :)
    bezelye ve küp küp doğradığımız havucu 10 dk haşlıyoruz.sonra patetesleri ekliyoruz diriliğini kaybetmeden altını kapatıyoruz.

    3 adet ayıklanmış enginar
    1 havuç
    1 su bardağı bezelye
    1 patetes
    2 su bardağı pirinç
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 kaşık tereyağ
    1 etsu dana bulyon
    dereotu
    tuz

    küp küp doğradığımız enginarı erittiğimiz yağda bir iki döndürüp 4 bardak su ve etsu tableti ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. enginar yumuşadığında diğer haşladığımız garnitürüde enginara ekliyoruz. en son pirincimizi ve tuzunu ekliyoruz. kaynamaya başladığında ocağımızı en kısık ateşe alıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz. arada nazikçe karıştırabiliriz suyu az görünürse su ekleyebiliriz ben öyle yaptım :)
    pilavımız suyunu çekince üzerini havlu kağıtla kaplayıp demlenmeye bırakıyoruz. en son ince kıyılmış dereotuyla karıştırıp servis yapıyoruz :)
     
  2. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  4. nalansu09

    nalansu09 çatlak patlak yusyuvarlak Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.015
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    oyyy çok güzel görünüyo canım kardeşim elceezşlerine saglık işte tam bi ev hatunu yemegi...bayılırım enginara...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
     
  5. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  6. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    aşkum harika görünüyo süpperr
     
  7. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  8. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    eline ve emeğine sağlık .dipfirizime yeni attım enginar,kocama nasıl yedircem diye düşünüyordum bu süper oldu.deneyeceğim en kısa zamanda
     
  9. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones


  10. oy canımın içi Şeniz
    ev hatunu kimliğimlen ettim ben bu pilavı içine sefkimi kattım :asigim:


    ajkum sende yap bak senede 60 tane enginar yiyen bünyede karaciğer 6 aylık bir bebek kadar temizleniyomuş.o bakımdan bolca tüketmek lazım. biz ailece çok seviyoruz böyle dene sende beğencen ajkimuu:asigim:

     
  11. 25 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  12. canım böyle kesinlikle yer.enginarın kötü bi kokusuda yoktur ağır bi tadıda yoktur. eğer tadından hiç hoşlanmıyorsa eşin enginarı önceden haşlar suyunu kullanmazsın. ben özellikle enginarı haşladığım suda pişiriyorum. asıl şifa suyunda.
    birde enginar kalbi var ya işte onuda salatalarda, makarnalarda kullanıyorum. oda nefis bişey :asigim:
     
  13. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  14. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    hepsi bacak bacak üstüne atmış pirinçler görüyorum kaydirigubbakcemile3, süper valla, ellerine sağlık cinlim :KK70:
     
  15. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  16. zariftir benim pirinçlerim. öle hanım hanımcık dizildiler piştiler böle oldular bayanssulusmile
     
  17. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  18. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    sabah sabah ağzımın suları aktı cokacimcoook
    dün garnitürlü pilav yapmıştım enginarla hiç denemedim bilmiyorumkismile
    bunu da öğrendim