Gasefe/Erzincan

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.650
    Beğenildi:
    5.185
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1/2 kg. kayısı kurusu (yarma)
    2-3 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

    Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir. Bir tencerede üzerini örtecek kadar su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır. Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır. Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üzerine serpildikten sonra servis yapılır ..
    hem hafif bir tatlıdır...