Gaziantep'in Kapalı Pidesi

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve yaren_76 tarafından 23 Şubat 2008 başlatılmıştır.

    23 Şubat 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    hamuru:4 su bardağı un-1 türk kahvesi fincanı erimiş margarin-1 bardak süt-1 yumurta-1 paket instant maya -tuz
    üzerine sürmek için:2 kaşık sıvı yağ-1 yumurta sarısı
    iç harcı:250 gr kıyma-1 büyük soğan kavrulacak.kavrulduktan sonra kıyılmış maydanoz eklenecek.tuz-karabiberle talandırılacak
    yapılışı: hamurumuzu yoğurup 20 dk. mayalıyoruz...6 eşit bezeye ayırıyoruz..
    her bezeyi az un serperek oval açıyoruz...çok ince olmayacak....ortasına harcımızı koyup kenarlarını üstte birleştiriyoruz...yağlı yumurtamızı sürüp fırına veriyoruz....


    ezgininmutfagi.kadinlarkulubu.com/
     
  2. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. aalev

    aalev Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    100
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Fanatik Antep'li bir arkadaşım var ve kapalı pideyi çok över. Resimden de övülecek kadar güzel gözüküyor. Emeğinize sağlık :)