Gazoz Kapağı Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Refiye tarafından 2 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  1. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    süüppeer bi tarif...

    hele o çikolata sosun üzerinde fındık parçaları.. ımmm :))

    Malzemeler:

    1/2 su bardağı süt (100 ml.)

    1/2 su bardağı sıvı yağ

    1/2 paket margarin (125 gr.)

    1/2 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar)


    Şerbeti için:

    2 su bardağı su (400 ml.)

    1.5 su bardağı toz şeker

    1-2 damla limon suyu

    Üzerine: 1/2 paket hazır çikolata sosu ve 1.5 su bardağı süt

    Margarini eritip biraz ılıtıyoruz. İçine sütü, sıvı yağı ekliyoruz. Kabartma tozunu unumuzun içine bir süzgeçten eleyerek ilave ediyoruz.

    Süt ve yağ karışımına unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

    Hamurumuz hazır olunca merdane yardımıyla açıyoruz çok ince olmayacak şekilde ( yarım cm. kadar) küçük bir çay bardağı ile hamura bastırıp yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. Çıkardığımız yuvarlakların yarısının da içine bir gazoz kapağı yardımıyla bastırıp halka şekli elde ediyoruz. Bir yuvarlak hamuru alıp tepsiye koyuyoruz üzerine bir adet halka şeklinde hamur alıp koyuyoruz. Bütün hamurları bu şekilde hazırlıyoruz ve orta ısılı fırının orta katında hafif pembe renk alıncaya kadar pişiriyoruz.
    Fırında kurabiyeler pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz. Suyumuzu kaynatıyoruz içine şekerimizi ilave edip 15 dk. kadar daha kaynatıp ocaktan alırken içine bir iki damla limon sıkıp şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
    Şerbetimiz ve fırından çıkan kurabiyelerimiz ılıyınca şerbetimizi kurabiyelerin üzerine gezdiriyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için üzerlerini bir tepsi yardımıyla kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
    Tatlımız şerbetini çekerken ayrı bir kapta çikolata sosunu ve sütü çırpıp orta hareretli ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Ilıyınca bir kaşık ve ya krema torbası yardımıyla tatlıların üzerinde ki yuvarlak boşluklara doldurup üzerini pasta süsüyle süsleyip servis ediyoruz. (pasta süsü yerine kırklanmış ceviz,fındık yda bütün fındık koyulabilir)
     
  2. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  3. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
  4. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  5. m.joYy

    m.joYy мαSαL тαdıηdα Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.698
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    aboooovv süper gzukuyooooo ama braz ugraslı galıbaaaaa
     
  6. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  7. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    baştan insana uğraştırıcı gibi geliyo ama başlayınca bir çırpıda oluveriyo.. ama tadına değer bence :))
    yorrumun için sağol bu arada...
     
  8. 5 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  9. suskunseker

    suskunseker Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    562
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ayhhh cok seker duruyorrr elınıze saglık
     
  10. 9 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Refiye
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    nefis görünüyorcokacimcoook
    ellerine saglik canimopuyorumnanaktan
     
  12. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : Refiye
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Bence de çik.sosu ve fındık harikadır eminim :)