Gebelikte tsh düşüklüğü yaşayanlar...

Konusu 'Gebelik' forumundadır ve melek76 tarafından 25 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    25 Ekim 2009
    Konu Sahibi : melek76
  1. melek76

    melek76 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.673
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Merhaba arkadaşlar ,
    Cuma günü tiroid hormonlarıma hacettepede baktırdım .tsh için referans aralığı 0.27-4.2 olması gerekirken , benim 0.142 çıktı...t3 ve t4 normal aralıkta çıktı... Çok üzgünüm , şimdiye kadar troid hormonlarım hep normaldi benim...İnternette bazı sitelerde ''ilk 3 ayda tsh ,beta hcg hormonunun artışı yüzünde düşer , sonra normale döner ve tsh düşükken t3 ve t4 normal ise hiç bir şey yapmaya gerek yok , 3. aydan itibaren tsh yükselecektir '' bilgisine ulaştım...Fakat 2 ,3 kadın doğumcuyla görüştüm...Endokrin uzmanına görünmem gerektiğini söylediler...


    Sizler tsh düşüklüğü yaşamışmıydınız...Bu konuda bilginiz var mı kızlar ?
     
  2. 25 Ekim 2009
    Konu Sahibi : melek76
  3. duyguby

    duyguby Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    881
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım bende de aynı sorun var.ustelik benim değerim 0.004 civarı idi.cok siddetli kusmalarım vardı.ilk 3 ayda boyle olabiliyormus evet ama ben ilaç kullanıyorum 1 aydır.Şimdi 0,300 oldu.Bıraktım bir sure belki kendiliğinden cıkar yine diye.Ama sende önce bir endokrin uzmanına görun canım
     
  4. 26 Ekim 2009
    Konu Sahibi : melek76
  5. melek76

    melek76 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.673
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Canım inşaallah değerinde kendiliğinden yükselme olur ve ilaca gerek kalmaz bir daha...Çarşamba endokrin uzmanından randevu alıcam , bakalım ne diyecek...t3 ve t4 normal mi senin ?
     
  6. 26 Ekim 2009
    Konu Sahibi : melek76
  7. duyguby

    duyguby Yeni Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2007
    Mesajlar:
    881
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    biri yukselmişti t3du sanırım.diğeri normaldi.şimdi t3 t4 normal ma tsh hala dusuk..bekliyorum bakalım canım...
     
  8. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : melek76
  9. ADEMET

    ADEMET Yeni Üye Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kızlar bende 2 aylık hamileyim dün baktırdım tsh 0,273 çıktı düşükmüş eğer hazirandada böle olursa dahiliyeye gönderirim dedi hacettepeye beyin cerahi doktoruma mail attım ben endokrin tedavi gördümde 5 yıl kadar sonucu gelince haber veririm yine ok
     
  10. 13 Aralık 2012
    Konu Sahibi : melek76
  11. eoozlemm

    eoozlemm Yeni Üye Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2012
    Mesajlar:
    286
    Beğenildi:
    4
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim de değerlerim düşük çıktı iki aydır ilaç kullanıyorum
    saçlarım aşırı derecede dökülüyor, halsizlik yorgunluk..
    bu ay tekrar gidecegim doktora troid çok önemliymiş bebek gelişimi ve anne için
    umarım ciddi bi sorun olmaz.. :S
     
  12. 13 Aralık 2012
    Konu Sahibi : melek76
  13. ceylinn38

    ceylinn38 Üye Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2010
    Mesajlar:
    477
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    benimde düşüktü druma sordum hamilelikte düşük olması normal dedi. normal zamanda olsa sorun olur ama şimdilik bir sorun teşkil etmiyor dedi
     
  14. 7 Haziran 2013
    Konu Sahibi : melek76
  15. rezi06

    rezi06 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2013
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    bende de aynı sorun var.12 haftalık hamileyim ve tsh değerim 0.006 .pzt günü dahiliye doktoruna daha sonrada endokrine gideceğim.doktor kontrol altına alınabilecek bir durum olduğunu söyledi ama içim rahat etmiyor bir türlü yardımcı olun lütfen:KK43:(
     
  16. 29 Kasım 2014
    Konu Sahibi : melek76
  17. betulum84

    betulum84 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2014
    Mesajlar:
    3
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    Benim de tsh 0.119 cikti dr hamilelikde yalanci guvatr dedi ama cok kusuyorum hep migdem bulaniyor 3 ay gevdi hala devam ediyor cok kotu bi durum ilacda veremiyor mus...
     
  18. 11 Aralık 2014
    Konu Sahibi : melek76
  19. menzil5453

    menzil5453 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2014
    Mesajlar:
    305
    Beğenildi:
    35
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    28
    Guatr testi icin hangi teste bakabilirim gustrm dusukmus hangisi acaba bilen varsa yazabilirmi