Gelin bohçası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    20 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif lithium üyemizin olup eski yemek forumundan bu formata taşındı.



    KREP İÇİN;
    4 yumurta
    5 y.kaşığı şeker
    50gr margarin
    1.5 su bardagı un
    yarım su bardagı un
    1 su bardagı süt
    1 paket kabartma tozu
    3 y.kaşıgı kakao
    KREMA İÇİN;
    1 kg süt
    1.5 su bardagı şeker
    1 su bardagı un
    yarım paket labne peynir

    Krep malzemelerini karıştırıyoruz.sıvı olması gerekiyor eger olmadıysa süt ekliyoruz.teflon tavamıza kepce yardımıyla incecik döküyoruz. krepleri hazırladıkdan sonra krema malzemelerini(labne peynir hariç)bi tencereye koyup koyulasıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. cok cabuk pütür pütür oluyor sürekli karıstırmak gerekiyor. kremayı ocakdan alıp soyumaya bırakıyoruz. ılıdıgında labne peyniri ekleyip karıştırıyoruz.krema soguyunca katılastın diye 15-20 dk buzdolabında bekletmek yararlı olur. daha sonra kreplerin içine kremayı koyuyoruz. bohca gibi kenarlarını birleştirip kürdan ile tutturuyoruz. yarım saat kadar dolapda bekledikden sonra AFİYET OLSUN
    elimden geldigince tarifi anlatmaya calıştım umarım yararlı olur. krepler ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor.KOLAY GELSİN