Gelin Kebabı-Resimli

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 1 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    1 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    Hamur İçin:
    1,5 Su Brdağı Un
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
    Biraz Su, Tuz
    Üzerine:
    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    1 Adet Soğan
    250 Gr Kıyma
    2 Adet Sivri Biber
    1 Adet Domates
    5 Adet Mantar
    2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
    Tuz, Karabiber, Kekik
    Sos İçin:
    1 Çay Kaşığı Salça
    1 Tatlı Kaşığı Un
    1 Su Bardağı Et Suyu

    Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
    Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
    Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.
    Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
     
  2. 21 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. Dayf

    Dayf Yeni Üye Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    paylaşım için çok teşekkürler ellerine sağlık süper vallahi ay bende isterem :KK70: