Genç kalmak istemez misiniz? İşin sırrı Anti-Ageing Besin

Konusu 'Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma' forumundadır ve eylul77 tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eylul77
  1. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    GENÇ KALMAK ıSTEMEZ MıSıNıZ? ıŞıN SIRRI ANTI-AGEING BESıNLER

    20. yüzyılda keşfedilen televizyonun hayatımıza girmesi ve çok kısa zaman içerisinde televizyonun bir reklam aracına dönüşmesi nedeni ile insanlar bu mucizevi alete bağlandılar. Belki de hayatlarının sonuna kadar göremeyecekleri ürünleri, insanları ve aletleri televizyon sayesinde gördüler. Günümüzde reklamlarla kafamıza yerleşen görüntülerden biri de orta yaşa rağmen genç bir ten istemek. Herkes daha genç görünmek ve bunun yanında da sağlıklı yaşamak için bir çaba içerisinde. Evet, bazı besinler gerçektende daha sağlıklı ve genç görünmenizi sağlar. Bunlar antioksidant içeren besinlerdir. Antioksidant içeren besinler en güçlü yaşlanmayı geciktiricilerdir. Sebze ve meyvede bol miktarda bulunmaktadır. Saatlerin sizin için tersine ilerlemesi sizin ellerinizde. Unutmayın, en ucuz genç kalma yolu besinlerdir.

    Sağlıklı besinlerin seçimi, sizin hem genç bir tene sahip olmanızı hem de aynaya kocaman bir gülümseme ile bakmanızı sağlayacaktır.

    Peki, nedir bu besinler?

    1-)Elma: Her gün bir elma sizi doktordan uzak tutar cümlesi doğrudur. Elmanın içerdiği pektin kolesterolü azaltır. ıçerdiği antioksidantlar sayesinde serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.

    2-)Taneli meyveler: ıçerdikleri C vitamini sayesinde kollojen yapımına yardımcı olurlar. Venlerin genişlemesini önlerler. Bu sayede yaşlanmayı geciktirirler.

    3-)Çikolata: Bazılarımızın vazgeçemediği çikolatada cildi gençleştirir. Ama dikkat edin ve kesinlikle fazla tüketmeyin. Bizim önerimiz haftada bir defayı geçmesin. Yoksa hem güzel bir cilde hem de kocaman bir vücuda sahip olabilirsiniz.

    4-)Brokoli: Kolesterol seviyesini düşürmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile genel sağlığınıza olumlu etkileri vardır. ıçerdiği bazı öğelerle kanserden koruyucu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

    5-)Kırmızı Şarap: Sadece sosyal hayatı canlandırmaya yaramaz. Kalp hastalıklarından ve kanserden korur. Fakat alınan miktara dikkat edin. Hiç bir şey sınırsız değildir.

    6-)Koyu yeşil yapraklılar: C vitamini, karotenoidler ve anti-kanser maddelerinden zengindirler. Lutein, zeaksantin gibi karotenoidleri içerirler. Bunlar, katarakt ve makuler ödemden korur.

    7-)Domates: Likopen kaynağıdır. Likopen güçlü bir antioksidanttır ve kanser koruyucu etkisi vardır. Pişmiş domateste 5 kat daha fazladır. Kalp hastalıkları, kanserlere (akciğer, ağız, kolon, rektum ve prostat kanserleri) karşı koruyucudur. Göz sağlığı için önemlidir. Sigara içenlerin, likopeni normal insanlardan 3 kat daha fazla almaları gerekir.

    :cool:Sarımsak: Antioksidant,antiviral,antiseptik ve antibakteriyaldir. Barsak, solunum ve deri enfeksiyonlarından korur. Sağlıklı bir kalp ve dolaşım için önemlidir. Kan basıncını ve kolesterolünü azaltır.

    9-)Soya: ısoflavonlardan zengindir. Yaşa bağlı hormon dengesizliğinin önlenmesinde önemlidir. Hormona bağlı kanserlerin görülme risklerini azaltır. Soya fasulyesi tek başına çok lezzetli değildir fakat tofu,tempeh gibi soya ürünleri kullanılabilir. Haftada en az iki kere tüketmeyi hedefleyin. Keten tohumu ve soya içeren ekmekleri tercih edebilirsiniz.

    10-)Yağlı tohumlar: E vitamini, selenyum, çinko ve esansiyel yağ asitlerinden zengindirler. Günde 30 g tüketmeniz sağlığınız için olumludur. Selenyum, bağışıklığı arttırmakta ve sağlıklı bir ten dokusu sağlamakta görevlidir. Selenyum, tiroidin çalışması için elzem olan antioksidanttır. Ceviz, iyi bir omega 3 kaynağıdır ve kolesterolü düşürür.

    11-)Probiyotik Yoğurtlar: Probiyotik içeren yoğurtlar, barsak sağlığını korumakta önemlidirler. Bağışıklığı arttırırlar ve egzema gibi alerjik durumlardan korurlar.

    Sizin için en iyi antiageing önerileri;

    1. Organik sebze ve meyveleri tercih edin
    2. Her gün en az 3 porsiyon meyve yiyin
    3. Her gün en az 3 porsiyon çiğ sebze yiyin
    4. Tabağınız renkli olsun… Koyu yeşiller, turuncular, kırmızılar ve sarılar…
    5. Buharda haşlanmış sebzeleri ve sebze çorbalarını seçin
    6. Tuzlanmış ve tütsülenmiş besinleri yemeyin
    7. Sağlıklı bir zayıflama diyetiyle fazla kiloları atın
    8. Kırmızı et yerine balık ve soyayı daha çok tercih edin
    9. Tam tahıl ürünleri kullanın
    10. Yemeklerinizi pişirirken zeytinyağını tercih edin

    Ne yiyorsak oyuz cümlesi çok doğrudur. Vücudumuza ne koyarsak öyle hisseder ve öyle görünürüz. Eğer eski deri bir çanta gibi gözükmek istemiyorsak, yukarıdaki önerileri dikkate alalım. Farkı en kısa zamanda göreceğinizden emin olabilirsiniz. Sağlıklı günler peşinizde olsun…
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Mayıs 2009
    handantek, miyav_su, Pembefular ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eylul77
  3. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    tşkler paylaşım için güzel bilgiler...
     
  4. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eylul77
  5. Castefella

    Castefella Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.860
    Beğenildi:
    91
    Ödül Puanları:
    153
    Harika bir paylaşım, ellerine sağlık canım. İnşallah uygulayabiliriz:))
     
  6. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : eylul77
  7. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    tüm bunlar yaşam tarzımız olmalı. paylaşımın için teşekkürler.
     
  8. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  9. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Ünlü Türk doktor Öz'ün hazırladığı "yeşil sihir" ABD'de moda oldu. Ömrü uzatan o sihirli formül şöyle;
    NASIL HAZIRLANIYOR?
    * 2 kâse ıspanak (İyiceyıkayıp karışımın içine çiğ olarak koyabilirsiniz).
    * 2 salatalık.
    * 1 kereviz.
    * Dörtte bir çay kaşığı zencefil kökü.
    * Maydanoz.
    * İki elma.
    * 1 tutam ıhlamur.
    * Yarım limon

    Bu sebzeleri karıştırıp,suyunu çıkardıktan sonra günde 3-4 bardak için.
     
    Cangirl75 bunu beğendi.
  10. 18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  11. chantyclarie

    chantyclarie Guest

    güzel bir paylaşım oldu aydınlandım
     
  12. 18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  13. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    mehmet ozun antı-ageıng karısımını yapın arkadaslar ben yararlı olacagını dusunuyorum tadıda kotu degıl.
     
  14. 13 Şubat 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  15. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    ANTİ-AGİNG BESİNLER

    DOMATES, KAYISI, KAVUN
    Antioksdan olan likopenden zengin bu besinler, likopen, prostat kanseri riskini azaltıyor, kalp, damar sistemi hastalıklarına karşı koruyor.

    SARMISAK
    Virüs ve bakteri enfeksiyonlarından koruyor, hazımsızlığı önlüyor, tansiyonu dengeliyor ve kolesterolü düşürüyor. Ayrıca iyi bir idrar söktürücü.

    ÇAY
    İçinde kateşinler ve quarsetin adı verilen çok güçlü antioksidantlar bulunuyor. Yemek borusu, mide, deri ve kimyasalların yol açtığı kanserlere karşı koruyucu; kolesterol üretimini düşürüyor, pıhtılaşmayı azaltıyor, kalp ve damar sistemi hastalıklarını önlüyor.

    SOYA FASULYESİ
    Anti-aging ve anti kanser etkiye sahip. Meme, bağırsak, akciğer, prostat, deri ve kan kanserine karşı koruyucu.

    ÜZÜM, LİMON, KAYISI, KİRAZ, VİŞNE, KUŞBURNU
    Antioksidan ve antikanserojendirler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, alerjiyi azaltıcı etkileri bulunuyor.

    A, C ve E vitaminlerinde bulunan anti-oksidanları gruplandıracak olursak;
    A vitamini: Koyu renkli yapraklı bitkiler, ıspanak, havuç.
    C vitamini: Trunçgiller, çilek, brokoli, lahana, patates, maydonoz ve çok sayıda meyva, sebze.
    E vitamini: Kuruyemişler, bazı bitkisel yağlar ve lifli yeşil besinler
     
    sahra77 bunu beğendi.
  16. 18 Şubat 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  17. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    OMRE OMUR KATAN 7 BESIN
    BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.

    Diyabeti önlüyor

    KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.

    Sinirleri rahatlatıyor

    TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın.

    Patatesi haşlayın

    PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi�ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17�nci sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin.

    Kaslar için faydalı

    SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellike sebze çorbası sodyum bakım ından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.

    Kansere karşı birebir

    ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren �8oxodG�adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor. 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.

    Kanseri engelliyor

    ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60�a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor.
     
    sahra77 ve Cangirl75 bunu beğendi.
  18. 19 Şubat 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  19. sila66

    sila66 ceviz kabuguna girmisim Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    444
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben cok siyah cay tüketicisiyim.ama etrafimdakiler derlerki,hic iyi etmiyorsun kanser olacaksin cay icmekten derler.ama ben yasimi hic göstermeyenlerdenim.cildim isil isil parlak durur.biyerlerde okumustum siyah cayin cilde cok iyi geldigi yaziyordu.ama ben kendimi bildim bileli siyah cayi icerim,hemde fazla abartirim yani.hic bir olumsuz etkisini görmedim.aksine formumuda koruyor kizlar.
     
    dysania bunu beğendi.