Gençleştiren ve Cildi Koruyan Meyveler

Konusu 'Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri' forumundadır ve maviada tarafından 25 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : maviada
  1. maviada

    maviada Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Domates
    Güneş lekelerinden cildinizi korur ve yaşlanmayı geciktirir. UV ışınlarının zararlı etkilerini azaltır. 12 haftadan daha uzun süre domatesle beslenen kişilerin beslenmeyenlere oranla güneşten yüzde 33 daha az etkilendiği belirtildi.
    Muz
    Muz hücrelere sıvı iletimini sağlayan potasyum kaynağıdır.. Potasyum cilt kurumalarını ve kızarmalarını önler, vücuttaki asit seviyesini düzenler. Muz aynı zamanda cildin temiz kalmasını sağlar.
    Mavi yemiş
    Yaşlanmayı önleyen en önemli besindir. C vitamini ve antioksidan bakımından zengindir, kırışıklığa neden olan hücreleri engeller. C vitamini collagen üretir, hücleri korur ve cildin yumuşak kalmasını sağlar.
    Mango
    A vitamini bakımından zengin mango, cilt hücrelerinin zarar görmesini engeller ve dokuları birleştirir. A vitamini hücrelerin metabolizmasında kurumasını önler, cildin yumuşak ve hassasiyetini korumasında önemli rol oynar.
    Böğürtlen
    Çoğu meyvede yüksek seviyede E vitamini bulunmaz ama böğürtlen hepsinden çok fazla içerir. E vitamini hücrelere oksijen taşınmasına yardımcı olur, yaraların daha kolay iyileşmesini sağlar. Dahası varis gibi damar genişlemelerini önler.
    Kivi
    Elma, portakal, limon, greyfurt gibi yüksek C vitamini içerir. Kılcal damarların korunmasını ve tüm cilt hücreleri için gerekli oksijenin taşınmasını sağlar.
    Avakado
    Cildi besleyen kompleks B vitamini bakımından zengindir.. B2 vitamni cildin yağlı ve renksiz görünmesini engellerken, cildin elastikliğini sağlayan B6 vitamini kollajen ve elastin üretir. B6 ayrıca, egzama ve kepeklenme gibi şikayetlerden cildi korur.
    Karpuz
    Cildiniz hergün su kaybeder, yani ağız yoluyla kaybedilen bu sıvının yerine konulması gerekir. Karpuz gibi 1 dilim (200 gr) karpuz kaybedilen sıvının yerine konulmasını sağlar, karoten, C vitamini ve antioksidan gibi yararlı bileşenleri de içerir.
     
  2. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : maviada
  3. melekberke

    melekberke Serseri aşığım..... Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.347
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Eline sağlık canım. Yalnız bu mavi yemiş dediğin ne ?
     
  4. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : maviada
  5. maviada

    maviada Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    valla cnm tam olarak ben de anlamadım onun ne olduğunu,muşmula meyvesi gibi bişi sanırım.
     
  6. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : maviada
  7. EU1

    EU1 Guest

    Ufffff canim karpuz çekti yaaaa
     
  8. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : maviada
  9. Kenz

    Kenz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2007
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Likapa bir diğer adı da yaban mersinidir.Meyve olarak hiç tüketmedim sadece çayını içmiştim..
     
  10. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : maviada
  11. mylilapause

    mylilapause Popüler Üye Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler canım emegine saglık ..domatesi benden fazla tüketen olamaz heralde çok seviyoum etkisinide görüyorum..