Gıda katkı maddelerinin hiperaktif çocuklara etkisi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 1BukeT tarafından 6 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    6 Ocak 2008
    Konu Sahibi : 1BukeT
  1. 1BukeT

    1BukeT Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.454
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    106
    İngiltere'de Southampton Üniversitesi`nde yapılan yeni bir araştırmada, gıda katkı maddelerinin

    hiperaktivite ile bağlantısı olabileceği ortaya kondu. İngiltere Gıda Standartları Ajansı, hiperaktif

    çocukların durumunda daha az katkı maddesi kullanımı yoluyla bir iyileşme sağlanabileceğini söylüyor.

    Gıda Standartları Ajansı'nın bilim kurulunun başkanı Dr. Andrew Wadge şu açıklamayı yaptı:

    "Tüketicilere yönelik tavsiyemizi gözden geçirdik. Çalışmamızın sonucuna göre, eğer bir çocuk

    hiperaktivite ya da "dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu" (ADHD) belirtileri gösteriyorsa,

    boyasız gıdalar yemesinin bazı faydaları olabileceğini tespit etmiş bulunuyoruz."

    Bu katkı madeleri şunlardır: renk maddelerinden E 102 (Tartrazin), E 104 (Kinolin sarısı),

    E 110 (gübatımı sarısı), E 122 ( Karmoizin), E 124 (Koşineal Red A), E 129 ( allura kırmızısı)

    ve koruyucu madde olan E 211 (sodyum benzoat). Bu katkı maddelerini tüketen

    çocuklarda hiperaktivite, dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu ve öğrenme zorluğu gibi

    davranış bozukluklarının daha fazla görüldüğü saptandı.


    kaynak:http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2007/sep/foodcolours