Gıdalardakı kalsıyum oranları

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve bicirkiz tarafından 18 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    18 Kasım 2008
    Konu Sahibi : bicirkiz
  1. bicirkiz

    bicirkiz Canıma can katan canımsın... Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    HERKES
    Özellikle "kalsiyum ilacı"na alternatif arayan KADIN ÜYELERİMİZ
    bu tablodan çok fayda göreceklerdir.

    KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Bakla: 77
    Barbunya: 128
    Fasulye: 86
    Nohut: 134
    Mercimek: 68
    Bezelye: 64
    Badem içi: 254
    Yer Fıstığı: 66
    Soya Fasulyesi: 226
    Kestane: 30
    Fındık: 209
    Yeşil fıstık: 140
    Ceviz içi: 84
    Susam: 1200

    SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    İnek sütü: 120
    Yoğurt: 120
    Çökelek: 505
    Kaşar peyniri: 700
    Beyaz peynir (yağlı): 162
    Beyaz peynir(yağsız): 96
    Süt tozu: 950
    Krema: 99

    TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Mısır: 9
    Pirinç: 14
    Arpa: 50
    Bulgur: 40
    Ekmek: 20
    Makarna: 16
    Tarhana: 78
    Bisküvi: 217

    ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Sığır eti: 8
    Koyun eti: 7
    Tavuk eti: 15
    Karaciğer: 10
    Sosis (2-3 Adet): 7
    Salam (4-5 Dilim): 7
    Balık eti: 50
    Yumurta (1 Adet):25

    SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Bakla: 48
    Bamya: 78
    Bezelye: 25
    Enginar: 50
    Domates: 7
    Yeşil biber: 12
    Taze fasulye: 55
    Lahana: 43
    Havuç: 35
    Hıyar: 16
    Karnıbahar: 38
    Kabak:19
    Patlıcan: 23
    Marul: 79
    Patates: 12
    Pırasa: 56
    Soğan: 34
    Pancar: 20
    Ispanak: 80
    Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
    Semizotu:. 79

    MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
    olarak)
    Elma: 6
    Kayısı: 30
    Muz: 10
    İncir: 54
    Üzüm: 15
    Kiraz: 30
    Ayva: 6
    Erik: 10
    Kavun: 15
    Karpuz: 6
    Şeftali: 6
    Armut: 6
    Nar: 10
    Çilek: 29
    Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
    Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
    Limon: 41

    DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
    kalsiyum-miligram olarak)
    Tahin helva: 91
    Bal: 15
    Pekmez: 400
    Tereyağı: 19
    Siyah zeytin: 77
    Yeşil zeytin: 90