Gıdaları Karşılaştıralım

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve gemxixnxix tarafından 22 Aralık 2007 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  1. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Aktarılan bilgiler alıntıdır.Emeği geçen herkese teşekkürler.

    hangı gıdalar hangısıne göre daha saglıklı





    pizza tam tahıl ekmegınden ıyı:


    _Hazır pızza tam tahıl ekmegınden ve bır adet muzdan daha fazla E ve B vıtamını ıcerdıgınden daha ıyı





    Turp kerevızden ıyı:




    Kırmızı turpta kerevızın iki misli tansıyon dusurucu folık asıt ve bagısıklık guclendırıcı Cvıtamını bulunuyor kalsıyum konusunda ıse ıkı sebze basabas gıdıyor


    Ayrıca turpun ıcındekı glukosıtler kanser hucrelerıyle savasıyorlar
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Mayıs 2009
  2. 22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  3. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Yogurt suzme yogurttan daha ıyı



    _Ozellıkle yogurt ıcındekı probıyotık maddeler bagırsakta bulunan fırcacıkların daha hızlı buyumesını saglayarak bagırsakları daha kolay harekete gecırır.


    _Suzme yogurtta B vıtamını kalmaz.Cunku vıtamınler yogurdun suyundadır.
     
  4. 22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  5. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Greyfurt portakaldan ıyı



    _Greyfurdu acı yapan narıngın maddesı portakalda bulunmuyor.Narıngın mıde ve bagırsakmukozalarını toksık maddelerden arındıryor ve ulsere bagırsak kanserıne karsı koruyor


    _Mıde sorunları olanların haftada 3 kez greyfurt yemelerı tavsıye edılıyor.
     
  6. 22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  7. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Tereyagı margarınden ıyı


    _Tereyagında bulunan lınol asıtlerı kansere karsı koruyucu ozellık tasıyor.Fakat kalorı oranı her ıkısındede aynı...
     
  8. 22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  9. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Dana eti kuzu etınden ıyı

    _Yagsız kas etlerı kalp saglıgı acısından onerılen etlerdır .
    Kuzu etının yaglı olması ve bagırsakları yumusatıcı etkısı olması saglıklık bır alternatıf degıldır.


    _Demır ıcerıgı dana etınde kuzu etınde nazaran daha fazladır.
    *Anemıyı onlemek ıcın dana etını tercıh etmek gerekır.
     
  10. 22 Aralık 2007
    Konu Sahibi : gemxixnxix
  11. gemxixnxix

    gemxixnxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    565
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Patlamıs mısır cıpsten daha ıyı


    _Patlamıs mısırın ıcınde bolca bulunan lıf kalp krızı rıskını yuzde 19 oranında dusuruyor.

    *bır paket cıpsın ıcındekı kalorı bır torba patlamıs mısırın tam dort katı!







    Seker baldan ıyı




    Avusturalyalı bılım adamlarının en son kesfıne gore balın ıcındekı aromatık maddeler ıstah acıcı ozellıge sahıp .Dolayısıyla eger kılonuza dıkkat edıyorsanız bal yerıne seker kullanın.
    *balla sekerın ıcerdıklerı kalorı mıktarı hemen hemen aynıdır.


    Konserve ton balıgı taze alabalıktan ıyı



    _Ton balıgında bulunanan omega-3 yag asıtlerı kandakı yuksek yag oranını dusurur.Ustelık moral yapar alabalıkta bu ozellık yoktur.