Gıdaları ya soğutun ya da pişirin

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve 1BukeT tarafından 29 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : 1BukeT
  1. 1BukeT

    1BukeT Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.454
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    106
    Gıdaların 5 ile 67 derece arasında bekletilmelerinin gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme açısından büyük risk taşıyor. Mikroorganizmalar bir şekilde büyüyerek zehirleyici etki yapıyor. Doç. Dr. M. Şamil Kök, Mikroorganizmaların 5 derecenin altında uyumaya geçtiklerini, 67 derecenin üzerine çıkıldığında da ölmeye başladıklarını söyledi. Kök, şöyle devam etti: “Adam, yemeği 100 derecede pişirdi, yedi, artanını daha soğumadı diye buzdolabına koyamadı. Soğuya soğuya geldi 67 dereceye. Bu risktir. Gıdayı koruyabilmek için 5 ile 67 derece arasında çok az bekletmemiz gerekiyor.”

    27.05.2007
     
  2. 30 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : 1BukeT
  3. 1BukeT

    1BukeT Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Eylül 2006
    Mesajlar:
    1.454
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    106
    BENİM ANLADIĞIM ÖNLEM OLARAK GÜNLÜK ARTMAYACAK KADAR YEMEK YAPACAĞIZ