Gıdalarin doğru şekilde saklanması

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ferday tarafından 29 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    29 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    GIDALARIN DOĞRU ŞEKİLDE SAKLANMASI


    Dünyada her yıl pek çok insan yediği yemekler nedeniyle hastalanmaktadır. Bu şekilde hastalananlar; ishal, kusma, mide bulantısı, ateş, kramp gibi belirtiler gösterirler. Bu hastalar genellikle grip olduklarını düşünürler. Ancak gerçek problem yedikleri yemeklerde bulunan bakteriler tarafından oluşturulan gıda kökenli hastalıktır. Bu hastalık riskli gıdaların yenmesiyle oluşur. Süt ve süt ürünleri, yumurta, kırmızı et, tavuk eti, balık ve midye gibi gıdalar riskli gıda grubundadır.

    Bu gıdalar bulaşma yoluyla riskli hale gelirler böylece insanları hasta ederler. Tüm bu gıda kökenli hastalıkların %37�si yetersiz saklama ısıları nedeniyle oluşmaktadır. Bu nedenle gıdaların doğru şekilde saklanması çok önemlidir.