Gılnış -- chırdıgış

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Phi1618 tarafından 15 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    15 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  1. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Super bi cecen yemegi. Cerkesler de cok iyi bilir. Yalniz bu yemegi yemeden once bilmeniz gerekenler:
    1- Ne kadar kalabalik olsaniz o kadar iyi
    2-Ayri tabaktan yenmez herkes ortadan tepsiden yer
    3-Evi asiri bi sarimsak kokusu alabilir
    4-ilk defa yiyecek olanlar kendilerini kaybedip abartabilirler yaninda leps(haslama suyu) icilmezse baya siskinlik yapip rahatsizliklara yol acabilir :)
    5- Ben catali bi hamura bi ete batirip arkasindanda sarimsakli corbadan icerek yemeyi tercih ediyorum.(degisik yeme yontemleri olusturulabilir)
    6- Kirmizi etle de yapilabilir orjinali kurutulmus kaz etiyle yapilir ama bulmak cok zor...



    Buğday unu: 1 Kg
    Tuz: Yeteri kadar
    Su
    Sogan: 1 bas
    Tavuk: 1 Orta Boy
    Corbalar icin:
    Sarimsak: 3-4 dis
    Salca: 1.5 yemek kasigi

    Sogan (istege bagli 1 bas)

    -Once tavugu tuzla ovun ve haslayin. Haslarken icine 1 sogani 4 e bolup atin.

    -Tavuk haslanirken un su ve tuzla kulak memesi kivamindan biraz daha sert bi hamur yapin.

    -Hamurdan parcalar alip yuvarlayin ve bas parmak kaligindan biraz daha az olacak sekilde acin(elinizle bastirarak yapabilirsiniz)

    -Bu daire seklindeki hamurlari parmak kaliginda seritler halinde kesin ve bu seritleri yuvarlayin silindir seklinde uzun seritler haline gelecek

    -Bu seritleri enine iki parmak kaliginda kesin.Kestiginiz hamurlarin altini cok az unlayip isaret ve orta parmaginizla bastin kendinize dogru cekerek kendi etraflarinda donmesini saglayin. icleri oyuk olacak hamurun kolay pismesi icin.

    -Tum hamuru bu sekilde yapin. haslanan tavugu alip tavuk suyunun icine 1-2 bardak su katin ve kaynatin(soganlari almayi unutmayin).

    -Kaynayan tavuk suyuna yaptiginiz hamurlari atin ve agzi acik sekilde haslayin.

    -Bi taraftan hasladiginiz tavugu cok kucuk olmamak kaydiyla didikleyin. (Parca parca da ayirabilirsiniz)

    -Haslanan hamurlari genis bi tepsiye alin ustune didiklediginiz tavuklari dokun.

    Corbalar:
    1. Corba: 3-4 dis sarimsagi tuzla dovun (daha fazla da olabilir) bi kaseye alin ve ustune hamurlarin da haslandigi tavuk suyundan ilave edin.

    2.Corba: tereyagi ve salcagi kavurun (sogan da kavurabilirsiniz) bi kaseye alin ve ustune haslama suyundan ilave edin.

    Corbalari hamur ve tavuk doktugunuz tepsinin ortasina yerlestirin.

    Afiyet Olsunnnn...
     
  2. 15 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  3. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  4. 17 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  5. elifbursa

    elifbursa Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2009
    Mesajlar:
    216
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    bayılırım böyle değişik yemeklere.yapmayı denicem ama şu hamurdaki katla,çek,uzat,kes kısmı biraz karışık geldi.yapılışına resim koysaydın daha iyi olurdu.
     
  6. 17 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  7. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Çook ilginç,ama süper görünüyor,bende severim değişik tadları,teşekkürler canıımmopuyorumnanaktan
     
  8. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  9. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    resimden yine anlasilmayabilir ama video bulup eklicem bekleinn :eek:
     
  10. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  11. Vuvuzela

    Vuvuzela Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.221
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    denefff senin peşine takılmış geziyorum gibi oldu ama bi aktif ikimiz kaldık galiba :)
    gılnışı nerden biliorsunnnn çeçen misin yoksa sen de:)
     
  12. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  13. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Son düzenleme: 18 Mayıs 2010
  14. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  15. Vuvuzela

    Vuvuzela Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.221
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    avatarını simdi gordumm sorumun cevabını aldım..
    ahh ahh konur mu bu resimler bu saatte acım zaten :S
    6 ucagıyla izmire gidicem annemlerin yanına biraz daha şu resimlere bakarsamkaydirigubbakcemile3
     
  16. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  17. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    cerkesim canimm cecen misin sen :) ayy cok severim cecenleriiopuyorumnanaktan
     
  18. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Phi1618
  19. Phi1618

    Phi1618 askim~ben~bebegimiz Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    712
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86

    aneeem izmirde mi annenlerrr gel gel annen uyuyosa ben yapiim sana:) izmirdeyim bende su an
    :sm_cool: