Gılor

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve yalnizkatip tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : yalnizkatip
  1. yalnizkatip

    yalnizkatip kocişimi çok seviyorummm, Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Erzurum yöresinin bir yemeği. Eksikliğim varsa yapanlar varsa eklesin lütfen yeni öğrendiğim harika bir lezzet...



    un, su, yaş maya, tereyağ ve pekmez

    Yaş maya iki su bardağı ılık suda eritilir içine aldığı kadar un konur ve mayalanmaya bırakılır. Fırın tepsisine hamur yerleştirilir pişirilir. Soğuyunca altı ve yanları kalacak şekilde kesilir üst sert kısmı başka bi yerde kullanmak üzere ayrılır içinin yumuşak kısmı tepsinin içine küçük küçük parçalanır. Bi kanarda tereyağ eritilir ama yakılmaz üstüne pekmez eklenir ve bu karışım tepsiye dökülür soğumadan yenir.. Çok basit yapılışı ve de çok harika bi lezzet bence