Girit Usulü Kaşarlı Kabak

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.650
    Beğenildi:
    5.185
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    6 adet ufak boy kabak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    250 gr. Taze kaşar peyniri
    1 baş sarımsak
    Kekik
    Kırmızı biber
    Dereotu
    Tuz

    Kabakların baş kısımlarını kesin. İyice kazıdıktan sonra yıkayın. Tepsiye dizin.
    Bıçakla ortalarını kesip, içine bir dilim kaşar peyniri koyun.
    Zeytinyağı, kekik, kırmızıbiber ve bir baş dövülmüş sarımsağı karıştırın. Üzerine gezdirin.
    Bir çay bardağı su ilave ederek, üzerini folyo ile örtün.
    180 derece fırında bir saat pişirin.
    Fırından çıkınca dereotu serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.