Gl tatls yaptnzm hi?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    ya dün yaptım tarifini int.aldım şimdi dökcez ya çok kötü oldu bir gün boyunca şerbette beklettim hala içine çekmedi şerbeti sinir oldum ya dışı da yumuşadı okdar şerbette durmaktan içi bisküvi gibi..şunun bana asıl tarifini verirmisinizkötükedihüso
     
  2. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. nur

    nur Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    malzemeler:

    yarım paket margarin

    yarım su bardağı sıvıyağ

    yarım su bardağı yoğurt

    yarım su bardağı irmik

    1 yumurta

    1 kabartma tozu

    aldığı kadar un

    şerbeti için:

    2,5 su bardağı şeker

    3,5 su bardağı su

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    yapılışı:

    Bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Şerbet koyulaşınca içine limon suyu koyulup ateş beş dakika sonra kapatılır şerbet soğumaya bırakılır.

    Hamur malzemelerinin hepsi bir kabın içiresine koyulup yoğrulmaya başlanır ve kulak memesi kıvamına gelince şekil verme işlemine geçilir

    Hamurdan bir parça koparılıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açılır.Çay bardağının ağzıyla üç tane yuvarlak kesilir

    Bu kestiğimiz üç yuvarlak uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yukarı doğru sıralanır ve aşağıda kalan hamurun her iki ucuna birer tane fındık koyulur

    Daha sonra hamuru aşağıdan başlayıp yukarıya doğru fındıklar kaymadan katlama işlemi yapılır.

    Şimdi elde ettiğimiz şekli ortasından bıçakla kesme zamanı



    kesme işleminden sonra iki adet gül elde etmiş oluyoruz.fındıklar yukarı gelecek şekilde yağlanmış tepsimize dizip önceden ısıtılmış 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

    Fırından çıkardıktan sonra 5 dk dinlendirip şerbetini dökelim...afiyet olsun.....

    http://nurmutfakta.blogcu.com/
     
  4. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. angel80

    angel80 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    75
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    hatta ununu tariften biraz az koyarsanız daha yumuşak olur ve şerbeti daha kolay çeker.
     
  6. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. EU1

    EU1 Guest

    teşekkür ederim arkdaşım valla o neydi yaa bi tepsi tatlıyı döktük içim acıdı çok berabt oldu nebilim
     
  8. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : EU1
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok hoş şekilli bi tatlı:)