Göçmen Pilavı-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Ev -Hanxixmxix tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  1. Ev -Hanxixmxix

    Ev -Hanxixmxix sevgiler Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.647
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Bir tencerede yağı eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
    Salçayı ekleyin.
    1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin. Kaynamaya başladığında pirinç ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.
    2-3 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin.
    Pilav hafif suluyken ocağı kapatın. Üzerine nane ve karabiber serpin.
    Pilavı ısıya dayanıklı yayvan cam bir kaba koyun. Üzerine haşlanmış etleri dizin.
    Önceden 200 derece ısıtılmış fırında etler kızarana kadar tutun.
    Geniş bir tabağa önce pilavı koyun, üzerine incikleri yerleştirin. İnce doğranmış kırmızı ve yeşil biberle süsledikten sonra servis yapın.
     
    Son düzenleme: 27 Mayıs 2008
  2. 25 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  3. EU1

    EU1 Guest

    Resim varmi acaba, merak ettim.
     
  4. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  5. Ev -Hanxixmxix

    Ev -Hanxixmxix sevgiler Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.647
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
    bu resim benim değil ama görmeniz için ekledim ama en kısa zamanda yapınca resi ekliyecem
     
  6. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  7. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    :lepi::lepi::lepi::lepi:cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookbizim pilav sık yaparım ama biz göcmen değilzkiiii:eek::eek::eek:
     
  8. 14 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  9. Ev -Hanxixmxix

    Ev -Hanxixmxix sevgiler Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.647
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    evet canım burda kapama diyorlar ama sanırım ssoğan koymuyorlar biz üstüne bol nane koyuyoruz işte ufak tefek farklar
    afiyet olsun
    ben hepsini hazırlayıp baştan fırına atıyorum
     
  10. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ahh annecim ne güzelde yapar
     
  12. 30 Nisan 2014
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  13. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Pilavun içindeki malzemelerden yola çıkarak muhtemelen böyle bir şey olmalı $gocmen-usulu-kapama1.jpg
     
  14. 26 Haziran 2014
    Konu Sahibi : Ev -Hanxixmxix
  15. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler paylaşım için harika görünüyor.