Göçmen Usulü Kapama Pilav (Resimli)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Refiye tarafından 2 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  1. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ımmmmmmm... canım çekti akşam akşam.. :))

    ben pişmek için fırına verirken üzerine nane de ekeliyorum..bazen aralartına domates dilimi hatta taze soğan bile olabiliyo.. eee göçmen usulü dedik yaa :)))

    tavuk yada kırmızı eti haşlayın...

    *1 su bardağı pirinç(kişi sayısına bağlı)(be 3 bardaktan yapıyorum)
    *1 adet kuru soğan
    *2 bardak tavuk suyu
    *tuz ve karabiber
    *1 paket tavuk bageti yada istenildiği şekilde kırmızı et
    *biraz çiçekyağı

    Önce tavukları düdüklü tencerede haşladım.Bir kenarda pirincimi tuzlu sıcak suda beklettim.Bekleme süresi bittikten sonra tavanın içine rendelemiş olduğum soğanları çok az yağıda kavurdum ve pirinçle tuzunu ekleyip tekrar bir 5 dakika kavurdum.Bu işlemi de tamamladıktan sora pirinçleri fırın tepsisine boşalttım ve üstüne 2 bardak tavuk suyunu döktüm(1 bardak pirince 2 bardak) .Pişmiş tavuk bagetleri de üstüne yerleştirdikten sonra 180 derecelik fırına verdim.Yaklaşık 10-15 dakikada suyunu çekiyor.Pişme işlemi bitince üzerini karabiberle süsledim ve demlenmesi için folyö ile sarıp biraz beklettim. afiyet olsunn..
     
  2. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  3. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
  4. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  5. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    sizin için etlisini de buldum netten... alıntıdır.. ama etlere bakın yaa süper görünüyolar :)) cokacimcoook
     
  6. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  7. Emrivaki

    Emrivaki Yeni Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.472
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ayyy bizde çok yaparız
    canım çekti tavuklusunu seviyorum ben en çok cokacimcoook
    emeğine sağlık a.s.
    pişirmeden katıyorum ben naneleri bayada katıyorum soğanları filan...
    harika oluyor,bunu bilmeyen misafirlere yapıyorum
    bayılıyorlar
     
    Son düzenleme: 2 Haziran 2009
  8. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  9. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    yorumun için sağol hemşehrim :))) bende tencere pilavından çok kapamayı yapıyorum valla.. bazen kavurmadan bile koyduğum oluyo pirinçlerini :)) pratik bi pilav hemde tane tane..şaşırtıcı... :))

    teşekkürler tekrar...
     
  10. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Babamın bir numaralı yemeğikaydirigubbakcemile5
    Ben de 3 kol ve bambaşka kıtalardan gelen,sıkı bir göçmen olarak ,bayılırım kapama ya.
    ellerinize sağlıkopuyorumnanaktan
    bir tabak alsam:eek:
     
  12. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  13. neseli45

    neseli45 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.028
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    aaayy bizde de babamın favorisidir bu. ama onlar büryan derler. ellerine sağlık canım. anneme söyleyeyimde en yakın zamanda pişirsin. canım mı çekti nee.
     
  14. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  15. Refiye

    Refiye Eda & Utku'nun annesi :) Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    4.630
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    libyana.. yorumun için teşekkürler.. ben bursada doğdum.. hatta annem ve babamda ... ama dedemler 5-6 yaşlarında gelmiş.. baba tarafım yunanistan.. anne tarafım bulgaristan :))) bursalıyım denmiyo genede soruyolar köken neresi diye... macırız :))) bi tabak da ne demek bi tepsi yapıp göndereyim hemen.. opuyorumnanaktan

    neseli45... yorumun için saol cnmm.. ah kıyamam bide hamişsin hee.. hemen yaptır annene de ye kızz.. canın çektiyse :eek: bebeğinle sana sağlık diliyorum.. :Saruboceq:
     
  16. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  17. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    cok guzel görunuyo canım cektı ınankı malzemem olsa sımdı yaparım hıc usenmem:eek:
    ama yarın yapabılırım esıme tavuk aldırıp zaten bebısımle kendıme yapsam yeter esım tavuk yemez:CüvCüv:
     
  18. 3 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Refiye
  19. stelina

    stelina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kapaklı borcamda da çok güzel oluyor