Gofret pasta/reflex üyemizden

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 11 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    11 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]



    1,5 kg süt
    13 yemek kaşığı şeker
    13 yemek kaşığı irmik
    1 Paket vanilya
    3 Yemek kaşığı hindistan cevizi (ben sevmediğim için koymadım)
    2 Yemek kaşığı margarin
    1 Paket çikolata sosu
    50-60 adet rulo gofret(içi vanilya dolgulu)
    ve çikolata parçacıkları

    Süt şeker ve irmiği bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin ,kaynamaya başlayınca margarini hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatarak karıştırın.
    kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yaptığınız irmikli karışımla çok ince sıvayın ve gofretleri paralel aralık kalmayacak şekilde dizin.
    Bir tencerede çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayın
    İrmikli karışım biraz ılıyınca çikolata parçalarını koyun sonra kalıbınıza dökün hazırlamış olduğunuz çikolata sosunuda ılıklaşınca üstüne dökün kabuk tutmaması için arada bir tahta kaşıkla üstünü düzeltin.
    Üzeri için isteseniz beyaz çikolata rendeleyebilirsiniz yasa benmari usülü erittiğiniz beyaz çikolatayı yağlı kağıda döküp yuvarlıyarak gül şekli verebilirsiniz ben bonibon koydum ve hoş bir görünümü oldu ayrıca çokcuklar içinde çok eğlenceli bir görünüm.
    Pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin
    Gayet basit ve görsellik açısından güzel bir pastadır..
    Afiyet olsun
     
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Harika bi görüntü ellerine sağlık tatlım
     
  4. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  5. sidarta

    sidarta Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    88
    çok güzel görünüyor....