Gofret pasta (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve smeagol tarafından 22 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  1. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    İnternette değişik tatlar ararken gördüğüm ve
    şekline bayıldığım bir pasta..Yapımı da çok
    kolay..İlk denememde birebir tarifi uyguladım.Ancak
    tadı ve sosu az geldiğini düşündüğüm için
    miktarlarda oynama yaptım..
    Sonradan bu pastayla turizm otelcilik lisesinde
    okuyan kuzenimin yemek yarışmasına katıldım ve
    derece aldım..Mutlaka deneyin,irmik tatlısından
    hoşlanıyorsanız pişman olmayacaksınız..Kolay
    gelsin..

    Bu tarif standart kelepçeli kalıba göre olduğu için
    pastayı 2 ölçüden yapıyoruz,sayılar sizi
    korkutmasın..Ama eğer isterseniz daha küçük kalıba
    yarım ölçü yapabilirsiniz..

    2 litre süt
    18 yemek kaşığı irmik
    28 yemek kaşığı şeker
    4-5 parça damla sakızı
    2 paket meyveli sos
    İri ,aynı boyda yaklaşık
    1 kg çilek
    3 büyük kutu rulo gofret

    Süt ,şeker ve irmiği kaynatıyoruz.Damla sakızlarını
    ekleyip 4-5 dk beklettikten sonra ocaktan alıyoruz,5
    dk mikserle çırpıyoruz.
    Çok çok hafif yağladığımız kelepçeli kalıbın dibine
    bir miktar ılınmış tatlı döküp,kenarlarına düzgün ve
    sık bir şekilde gofretleri diziyoruz.Daha sonra
    üstüne ılımış muhallebinin kalanını
    boşaltıyoruz.Burada ki püf nokta boşalttığımız
    muhallebinin iyice ılımış olması.Eğer ılık olmazsa
    gofretler yamulup parçalanabilir..
    Diğer tarafta meyveli sosumuzu tarifine göre
    hazırlayıp soğutuyoruz ve muhallebinin üzerine
    düzgünce boşaltıyoruz.
    Çileklerimizi de ayıklayıp diklemesine
    kesip,pastamızın üstünü süslüyoruz.
    Dolapta en az 4 saat bekletip,servis yapıyoruz ve
    tüm övgüleri alıyoruz..
    Afiyet olsun..yerimseniben
     
  2. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
  4. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  5. balpetegim

    balpetegim küçük prensin annesi Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.251
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ooofffffff süper görünüyor eline sağlık:1rolleyes:alkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.
    tadı nasıl oluyor biraz ipucu versene hayal edelimdelikafadulden...merak ettimsırnaşık şey
     
  6. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  7. leylek82

    leylek82 çok zor bazen.... Pro Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.664
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    aslında bi zorluğu yok bildiğimiz irmik tatlısı ama görsellik ne kadar değişik hava katıyo dimi
    eline sağlık süper olmuş
     
  8. 22 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  9. netertua

    netertua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    güzel gözüküyor, eline sağlık ...
     
  10. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  11. rockerx

    rockerx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sabah sabah felaket canım cektı mukemmel ya
     
  12. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  13. rockerx

    rockerx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    anlamadıgım bı yer war sımdı ılk muhalebıyı dokuyoruz sona rulolaro dık bı sekılde dızıyoruz demıssın
    tekrar muhallebı dokuyoruz yanı muhallebı arasında hıcbısey yok mu.we ıkıncı muhallebıyı doktugumuzde rulolara bıse olmuo mu?
     
  14. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  15. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize sağlık görüntü süper..
     
  16. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  17. kusko

    kusko öylesine işte... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.681
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    ay süper valla.ne yetenekli arkadaşlar var ya.bravo...
     
  18. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  19. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Teşekkür ederim ebtuna..Tadı çilek soslu irmik tatlısı ve hafif..Ama en güzeli kenarları yemek..kaydirigubbakcemile3

    Evet leylek,hiçbir zorluğu yok,iş sadece sabırla süsleme yapmak..Çok teşekkür ederim sana da..yerimseniben

    Çok incesin ,sağol netertua..opuyorumnanaktan

    Boş olduğun bir vakit yapıp tadına bir bakarsın rockercığım..:lepi:

    İlk döktüğümüz muhallebi miktarı tabana hafif yayılıp,üstüne gofretleri saplayabileceğimiz kadar olacak.Evet,muhallebi arasına hiçbirşey koymuyoruz.Başta ceviz ,tarçın ya da meyveli sostan koyabilirmiyim diye düşündüm ama pastayı dilimlerken aradaki katmandan dolayı dilimin ikiye ayrılabileceğine karar verdiğim için vazgeçtim.
    Muhallebiyi boşaltırken gofretlere birşey olmuyor,sebebi de tarifte de püf noktası olarak verdiğim gibi mümkün olduğunca muhallebiyi ılıtmak..Denersen ne kadar kolay yapabildiğine şaşacaksın rocker..yerimseniben

    Teşekkür ederim ozde..:kedi:

    Estağfirullah,teşekkür ederim kusko..Elimizden geldiğince denemeye ve paylaşmaya çalışıyoruz..opuyorumnanaktan