Gökkuşağı Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve buse_burcu tarafından 9 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : buse_burcu
  1. buse_burcu

    buse_burcu rabbim sana emanet Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.164
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    nefis bir lezzet



    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı un
    2 paket kabartma tozu
    şerbeti:

    3,5 su bardağı su
    3,5 su bardağı toz şeker
    bir dilim limon

    Hazırlanması:

    Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
    Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
    Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
    Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
    Üzerlerini krem şanti/kaymakla süsleyin.afiyet olsun