Gözleme

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
    * İç malzemeyi hazırlamak için; peyniri ufalayıp bir kaseye alın. Maydanozu doğrayın ve peynire ekleyip karıştırın.
    * Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.
    * Peynirli karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın.
    * Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın
     
  2. 8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. ilksah

    ilksah Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    3.873
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    103
    hemen deneyeceğim teşekkürler
     
  4. 8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. ilksah

    ilksah Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    3.873
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    103
    hemen yptım çok güzel oldu hem de çok basit tavsiye ederm
     
  6. 8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  7. alisim365

    alisim365 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ben pazar sabhları akşamdan mayalı yapıyordum. ama sadec olarak teflonda eşim bayılıyo. bide böyle iç harcı olarak mayasız olanından deneyeyim. ne zamandır hep aklımda ama cesaret edemedim. bu ölçülere göre deneyeyim. sağol paylaşımın için....