gözleme

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve MUTLUYUM1111 tarafından 30 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : MUTLUYUM1111
  1. MUTLUYUM1111

    MUTLUYUM1111 uğurum büyüyorrrrrrrrrr Üye

    Katılım:
    5 Eylül 2009
    Mesajlar:
    7.738
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    çok seviyorum



    1 kg un
    1 su bardağı sıvıyağ
    1/2 paket margarin
    tuz, su
    1 kalıp peynir
    1/2 demet maydanoz
    1 adet kuru soğan
    2 tattı kaşığı pulbiber

    Hazırlanışı
    Un, tuz, su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Margarin eritilerek sıvı yağ ile karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır. Yufkanın her biri 1 cm kalınlığında açılır. Margarin sıvıyağ karışımından 3 kaşık koyup her tavirüsrafına yayılır. Katlanıp kare oluşturulur, dinlendirilir. Dinlenen her bir kareli hamurlar uzun dikdörtgen şeklinde yarım santim kalınlığında açılır. Yarısına iç konularak yayılır. Diğer yarısı üzerine kapatılarak kenarları bastırılır. Teflon tava ya da, saç üzerinde pişirilir. Piştikten sonra arzuya göre tereyağ ile az yağîanır. Sıcak yenir.
    İç: Bir kaba soğan ve peynir rendelenir. İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul bivirüsber konur, karıştırılır.
     
  2. 27 Şubat 2010
    Konu Sahibi : MUTLUYUM1111
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    çok süper. elinize sağlık.

    resim olsa ne güzel olurdu. yanında da ayran. cokacimcoook
     
  4. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : MUTLUYUM1111
  5. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    cokacimcoook teşekkürler