Gripten korunmak için bunlara dikkat

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve dids tarafından 1 Şubat 2008 başlatılmıştır.

    1 Şubat 2008
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet uzmanı Aylin Yılmaz, "Sadece kalın giyinip, sıcak mekanlarda oturarak soğuk algınlığından korunmak mümkün değil" dedi ve ekledi: Gribi engellemek için doğru beslenmeyi bilmek ve uygulamak gerekir..
    Kış aylarında gribal enfeksiyonlardan korunmak için beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirten diyet uzmanı Aylin Yılmaz, "Yapmanız gereken en önemli şey, günlük ihtiyacınız kadar kalori almaktır" dedi.




    AZ YAĞLI SEBZE YİYİN


    Düşük enerjinin performansı düşüreceğine dikkat çeken Aylin Yılmaz, gripten korunmak için şunları önerdi:


    * Protein ve manken diyetleri gibi dengesiz olan tek tip beslenme programlarını uygulamayın.


    * Sebze yemekleri veya salata porsiyonlarınızı gün içinde arttırın. Her gün 2 porsiyon salata ve 2 porsiyon az yağlı sebze yiyin.


    * Meyve tüketiminizi günde 5 porsiyona yükseltin. Bu da ortalama olarak 5 meyve demektir. Meyve tüketiminizi arttıramıyorsanız her gün bir bardak portakal veya mandalina-greyfurt suyu içmeye özen gösterin.


    * Vücut direncinizi azaltacak kızarmış besinler, cipsler, hamurlu tatlılar gibi aşırı yağlı besinlerden, asitli içeceklerden, aşırı kafeinli ürünlerden uzak durun.


    * Alkol tüketimini azaltın. Çünkü fazla alkol alımı fazla enerji alımına neden olur. Alkolden alacağınız enerji boş bir enerjidir ve vücut direncinizi düşürür.


    * Lahanagiller, brokoli, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi özellikle kış sebzeleri ve meyvelerini tüketin. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve turunçgiller bunların başında gelir.


    * Sebzeleri çok yüksek ateşte pişirmeden hazırlayın. Yemekler hazırlandıktan sonra zeytinyağı ilave edin. Her gün 2 litre su için.


    * Kuru meyveleri ve yağlı tohumları cebinizde bulundurun. Ara öğün olarak badem, ceviz ve kayısı yiyin.





    (alıntıdır)