Gujer/fransız mutfağı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve miralife tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : miralife
  1. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    fırını ısıtın ve tepsileri yağlayın.



    4 yumurta
    1,5 su bardağı un, 250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
    250 gr. tereyağı
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin. Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın. Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın. Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün. 40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 19 Ocak 2009
  2. 8 Eylül 2009
    Konu Sahibi : miralife
  3. su35

    su35 bir varmış bir yokmuş Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ilginç bir tarifmiş ellerine ve emeğine sağlık canım.opuyorumnanaktan
    .bana yapım aşaması profiterolü anımsattı..