Gül Kadayıf-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    200 gr Margarin
    2 Adet Yufka
    250 gr Tel Kadayıf
    150 gr İri Dövülmüş Ceviz
    Tarçın
    Şerbeti için:
    4 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    1/4 limon
    Süslemek İçin:
    Antep Fıstığı

    İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım. Üzerine tarçın serpelim.
    İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.
    Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim.
    Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
    Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim.
    Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.
    Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım.
    Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım. Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım. İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim.
    Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.