Gül Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve flapy tarafından 3 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  1. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Biraz zahmetli ama çok lezzetli bir reçel.



    3 su bardağı kokulu gül yaprağı
    1kg.Toz Şeker
    1 Limon
    1 bardak Su

    Gül yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra beyaz olan kısımları kesin.Bir tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı şeker dökün. Şekerle gül yapraklarını ovun. 10 dakika dinlenmeye bırakın.. Kalan şekeri ilave edin.
    Bir su bardağı suyu koyun.Önce hararetli ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Oluşan köpükleri tahta kaşıkla alın. Reçelin olup olmadığını anlamak için bir tahta kaşıkla çay tabağına damlatın eğer reçel suyu dağılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli indirmeden 10 dk. önce limon suyu atın.
    Gül reçelinizi ateşten alıp kuru ve temiz kavanozlara alıp soğutun.
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2008
  2. 26 Şubat 2011
    Konu Sahibi : flapy
  3. sihirlielma

    sihirlielma Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2011
    Mesajlar:
    91
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    31
    Teşekkürler canım.Çook severiim öyle hafif ve güzelki hmm canım istedi:KK56: