Gül Şurubu Tarifi

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Gül yaprağı (pembe kısımları), 20 gelincik yaprağı, 2 buçuk limonun suyu ve yarım kilo pudra şekeri ile karıştırılıp bir kavanoza konur. Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül karışımı katılır ve hemen ateşten alınır. Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişeler ters konup saklanır.