Gül Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.637
    Beğenildi:
    5.173
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın

    1 Su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 yumurta
    yarım paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    yarım paket kabartmatozu
    1 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    aldığı kadar un
    1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
    ŞERBETİ :
    3 Su bardağı su
    2.5 Su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu

    Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    Çay bardağı ile kesilir.
    6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.Rulo şeklinde sarılır.
    ikiye kesilir.Tepsiye dizilir.
    ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    Şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.