Gül Tatlisi(Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Malen tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  1. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Begendigim ve sürekli yaptigim bir tatlidir.Cok kolay bir tatli.

    Sakin serbetine fazla limonu kacirmayin tadini bozuyor..Kücük bir parca SIKSANIZ yeterlidir.

    1 Su bardağı sıvıyağ
    yarım su bardağı yoğurt
    1 su bardağı irmik
    1 yumurta
    yarım paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    yarım paket kabartmatozu
    1 çorba kaşığı sirke
    1 tutam tuz
    aldığı kadar un
    1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
    ŞERBETİ :
    3 Su bardağı su
    2.5 Su bardağı şeker
    çeyrek limonun suyu

    Yapılışı;
    1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
    4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    5. Çay bardağı ile kesilir.
    6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    7. rulo şeklinde sarılır.
    8. ikiye kesilir.
    9. tepsiye dizilir.
    10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
    Afiyet Olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ocak 2009
  2. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  3. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    Buyrun negüzel duruyorlar degilmi..Dün yapmistim isteyen varsa buyursun gelsin..Biraz zahmetli ama degiyor..
     
  4. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  5. karxixncaa

    karxixncaa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    63
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ewt görüntüsü gibi tatdıda muhteşem olan bi tatlı tavsiye ederim bu arada şekilleri çok muntazam olmuş tebrikler
     
  6. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    wowwwwwww görüntü süpper
    ellerine saglik
    serbetli tatlilari pek sevmem ama bigün yapip denicem
     
  8. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  9. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Seklini vermek cok zor oluyor yani ugrastiriyor,hamuru oklama ile aciyorum,iyice actiktan sonra büyük cay bardaklari olur ya onla kesiyorum hamurlari yuvarlak olarak..3 adet birbirine üst üst ilistiriyorum sonra sariyorum..Hepsi bu sefer ayni boyda oluyor:)





    Tsk ederim:)
    Merak etme cok asiri serbetli,agir bir tatli olmuyor.Oldukca hafif bir tatli ama birgün serbet ile bekletince tadi dahada güzel oluyor..
    Denemeni tavsiye ederim.
     
  10. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  11. BiRiCiGiM

    BiRiCiGiM askinin biricigi Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    cok güzel görünüyor en kisa zamnda denicem
    yaptigim zaman sonucu da sizinle paylasirim
     
  12. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  13. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Arkadaşlar bu nefis tatlıyı yeni yapıcak olan var ise aşamalarını resimliyebilir mi rica etsem.(Malen ellerine sağlık)
     
  14. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  15. Malen

    Malen Hadi gel bebegim Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2009
    Mesajlar:
    749
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86

    Sürekli yapan biri olarak tavsiyem irmigini 1 bardak,tan fazla koymayin.
    Limon olayina gelince cok az koyun serbete cünkü sonra tadini bozuyor.

    Bak simdi hamurunu yogurduktan sonra eline al eline yapisiyorsa biraz daha un koy.Iyice yogur sonra bir tutam al eline yumarla ve hamur acar gibi oklava ile düz bir alanda ac.
    Bardagin agzi ile daire seklinde kes..Simdi resimlere bak senin icin koyuyorum resimleri..
    Birinci asama hamurlari bardakla kestin bu sekilde dizeceksin..

    [​IMG]


    Ve sonra böyle katlayip ortadan keseceksin..tek tek tepsine yerlestir..
     
    Son düzenleme: 27 Ocak 2009
  16. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  17. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Canım çok tşk ederimhihoyyyt.Bu kadar çabuk olduğu için çok memnunoldum:1hug:yaptığım zaman yazarım..
    Bunlar senin içina.s.a.s.a.s.a.s.
     
  18. 28 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Malen
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    HARIKA gorunuyor canım ellerıne saglık anene tatlısı derım hep ben buna cunku anneannem o kadar cok yapar kı gul tatlısını bayılırız hepımız..
    Ben de yapmıstım bır ara,arkadaslarım aramıstı aksama sızdeyız dıye oooyle aceleyle malzemelerı falan kafamdan uydurarak hızlı bır sekılde sarıp kesmıstım serbetını de cok cekememıstı malesef ama sonrakı gun harıka oldu..
    Tabı 20 dakkalık tatlılar bu kadar olur :) foto cekmıstım..Kakao da eklemıstım bır kısmına..
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2010