Gül Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve pamukcuk tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : pamukcuk
  1. pamukcuk

    pamukcuk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2008
    Mesajlar:
    440
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
    Hamurun un , kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
    Sonra kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
    Çay bardağı ile kesilir.
    4 adet yuvarlak parça üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
    Rulo şeklinde sarılır,ikiye kesilir,tepsiye dizilir.
    Ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
    Orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
    Şerbetini üzerine dökün. Afiyet olsun...
     
  2. 10 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : pamukcuk
  3. zeberced ervaa

    zeberced ervaa Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    52
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    :lepi:bu tatlı cok güzel oluyo gercekten benim favori tatlımdır:lepi: mutlaka denemenizi tavsiye ederimmm...