Gül Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    SÜT,ERİTİLMİŞ MARGARİN VE SIVIYAĞI BİRLİKTE KARIŞTIRIN ,DAHA SONRA ELENMİŞ UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GETİRİN. HAMUR ÇOK KATI OLMAYACAK (Kulak Memesi Kıvamı genel için kullanılır)
    YAPTIĞINIZ HAMURDAN ALIP YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN ,AÇTIĞINIZ HAMURDAN ÇAY BARDAĞININ AĞZI İLE YUVARLAKLAR YAPIP HAMURDAN ÇIKARIN YAPTIĞINIZ YUVARLAKLARI 3 TANE ÜST ÜSTE KOYUP ORTALARINA FINDIK VEYA CEVİZİÇİ KOYUN VE YAPRAK SARAR GİBİ SARIN YAPTIĞINIZ RULOYU 2 YE BÖLÜP YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE DİZİN.
    ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA YAKLAŞIK 25-30 DAKİKA ÇOK KIZARMADAN PİŞİRİN .
    ŞERBETİ İÇİN
    3,5 SU BARDAĞI SUYUN İÇİNE 3 SU BARDAĞI ŞEKERİ EKLEYİN KAYNATIN 2 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA ÇEYREK LİMONUN SUYUNU SIKIN SOĞUMAYA BIRAKIN

    PİŞEN TATLILARINIZI BİRAZ SOĞUTUP (ÇOK SICAK DÖKERSENİZ HAMUR OLUR) ÜZERİNE ŞERBETİNİ DÖKÜP ÇEKMESİ İÇİN BEKLEYİN.
    AFİYET OLSUN

    NOT:RENKLİ GÜLLER YAPMAK İÇİN GIDA BOYASINI HAMURUNUZA KARIŞTIRABİLİRSİNİZ.
    (Lütfen resimleri başka yerlerde kullanmayınız)