Gül Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve ecemmaki tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ecemmaki
  1. ecemmaki

    ecemmaki my handsame housbandm Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    pratik ve çok kolay



    1 yumurta
    alabildiği kadar un
    kızartmak için sıvıyağ
    şerbeti için:
    2 su bardağı su
    2 su bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    üzeri için hindistan cevizi

    öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
    hamuru için yumurta ve unu iyice yoguruyoruz
    üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
    daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açıyoruz.
    parmak eninde şeritler halinde kesiyoruz
    derin bir tavada yağı kızdırıyoruz
    kesitiğimiz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atıyoruz.
    kızgın yağda çevirerek ve içe dogru sararak kızartıyoruz.
    soğuttuğumuz şerbetin içine atıp 10-15 dakika sonra çıkarıp servis tabağına alıyoruz.
    üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz
    afiyet olsun
     
  2. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ecemmaki
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    hmmmmmmmm resminide ekleseydin ya canimmmm görüntüsünü cok merak etdim adi gül tatlisi olunca acikcasi........
    paylasimin icin tsklerrrrrrr
     
  4. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ecemmaki
  5. ecemmaki

    ecemmaki my handsame housbandm Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    49
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    en kısa zamanda yapar gönderirim canım.