Gulaş Kesinlikler Denenmesi Gereken Leziz Bir Macar Yemeği

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 27 Haziran 2009 başlatılmıştır.

?

Farklı Bölge/Ülkelerin Yemek Kültürlerini Merak Eder ve Dener Misiniz?

  1. Evet.Her bölgenin/ülkenin yemek kültürünü merak eder, yemeklerini denerim.

    Oylanma: 12
    50,0%
  2. Bir bölgenin/ülkenin hangi yemeği meşhursa onu merak eder, denerim.(örn:italya-makarna)

    Oylanma: 3
    12,5%
  3. Dinimin yasaklarını barındırmıyorsa her türlü yemeği merak ederim, denerim.

    Oylanma: 6
    25,0%
  4. Adı ilginç olan yemeği merak eder, denerim.

    Oylanma: 2
    8,3%
  5. Hayır.Ben yalnızca kendi bölgemin/ülkemin yemeklerini merak eder ve denerim.

    Oylanma: 1
    4,2%
    27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Gulaş, Macar mutfağına özgüdür. Bir çok yapılış türü vardır. Yapılış türlerinden birini de ben size vereyim.

    Eti yarım iskambil kağıdı büyüklüğünde kesin.
    Etleri hafifçe unlayın.
    Et suyunuz yoksa, et suyu tabletini suda eritin.

    600 gr. dana eti(but)
    400 gr. patetes
    50 gr. zeytinyağı veya ayçiçek yağı
    1 büyük soğan
    Et suyu
    Biraz un
    Tuz
    Kırmızı biber

    Soğan rendeleyin, bir tencerenin içine zeytinyağıyla birlikte kavurun.
    Unlanmış et parçalarını tencereye atıp 10 dakika kadar renkleri değişmeden soğanla birlikte kavurun.Üzerine tuz ve bir tatlı kaşığı kırmızı biber serperek kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.Pişerken ara ara karıştırın.
    Patetesleri soyup fazla küçük olmayan parçalara bölün.
    Yarım saat boyunca kapağı kapalı olarak pişen etin içine patatesleri ve yarım litre et suyunu (et suyu tabletinin suda erimişi de olabilir) ve biraz daha kırmızı biber ekleyin ve karıştırarak kapağını kapatın.
    *Hafif ateşte yaklaşık 1,5 saat, ara sıra (patetesleri ezmemeye dikkat ederek) karıştırarak pişirin.
    Yemeğiniz hazır.
    Afiyet Olsun
    NoT: Gulaşı çok sıcak olarak servis etmeniz yararınıza olur.
     
    Son düzenleme: 31 Ocak 2010
  2. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    ...........................................................Merak Edenlere Resmi..............................................................




    [​IMG]



    (Resim Alıntıdır)
     
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Ardayasbu

    Ardayasbu ARDA & ADA ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.901
    Beğenildi:
    66
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor
     
  6. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Eline sağlık canım..Resim alıntı ama tahmin edebiliyorum.
    Canım yemek konusu açarken yıldız işareti kullanmayalım lütfen
    Ben düzelttim ama bir dahakine daha dikkatli olursak sevinirim.
     
  8. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkür ederim yerimseniben
     
  10. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106

    Bilmiyordum, tamam bir dahaki seferlere yıldız yapmam. Teşekkür ederim (uyardığınız için ve yorum için)
     
  12. 9 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Karnımın acıktığını hissettim sanki :S