Gumel/Boza/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.617
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Un, pak maya ve ılık su ile hamur tutulur.
    Çimlendirilmiş buğday unu da su ile yoğrulur ve üç gün bekletilir.
    Hamurlar ayrı ayrı iyice kızarana kadar pişirilir.
    Ekmekler ayrı ayrı iyice kızarana kadar pişirilir.
    Ekmekler parçalara ayrılıp üzerine kaynar su konulur, 24 saat bekletilir.
    Üzerine pekmez konulup üç gün bekletilir.
    Bu sürenin sonunda servise hazırdır.
    Kaynak: Elmas GÜNEŞ / ASETİN