Gün Kurusu Kayısı Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve nursen41 tarafından 13 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : nursen41
  1. nursen41

    nursen41 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    65
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG]
    Malatya'ya ait bir tatlı olan, tamamen doğal kayısıdan yapılan ve bir çok yararı olan bu tatlı, çok kısa sürede ve zahmetsiz olarak hazırlanabiliyor.Kansızlığın ilacı, beyni çalıştırıp zekayı geliştiren gün kurusunun yararları saymakla bitmez. Şeker koyulmuyor çünkü, kendi doğal şekeriyle zaten çok tatlı. Ama tamamen doğal olduğu için kilo aldırmıyor. Ben bu tatlıyı çok seviyorum ve her gün yasem bıkmam. Eğer Malatya gün kurusu kayısı bulabilirseniz, mutlaka denemenizi öneririm.
    NOT: Her yemekten sonra 3 adet Malatya Gün Kurusu yerseniz midenize faydalı olur.

    Kayısının Faydaları :

    Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır.
    Karaciğerin tahrip olan kısminin tamirini yapar.
    Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.
    Kan yapımını artırarak,kansızlığa engel olur.
    Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.
    Böbreklerde tas teşekkülünü azaltır.
    Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.
    Kansere karsı koruyucu bir etkiye sahiptir.
    Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.
    Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur.
    Kayısının potasyumca zengin,sodyumca fakir ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır.
    [​IMG]



    1 kg gün kurusu kayısı
    1 su bardağı ceviz
    50 gr tuzsuz tereyağ

    Gün kurusu kayısıları iyice yıkadıktan sonra tereyağında kavurup, ocağı kısıp ağır ağır pişmeye bırakıyoruz. 40 dakika ağır ateşte piştikten sonra dövülmüş cevizi döküp dinlenmeye bırakıyoruz. İlk sıcaklığı gittikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 13 Haziran 2008
  2. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : nursen41
  3. uxgxur ve eylxuxl

    uxgxur ve eylxuxl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    merhaba canım bunun bir benzerinide biz yapıyoruz ismi ne anlama geliyor bilmiyorum ama kasefe
    kuru kayısıyı yumuşayıncaya kadar suda haşlıyoruz üstüne bolca ceviz döktükten sonra kızgın tereyağı döküyoruz ve sıcak sıcak yiyoruz mükemmel bir tatlı ve özellikle ramazanda çok yaparız
     
  4. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : nursen41
  5. nursen41

    nursen41 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    65
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Paylaşım için çok sağol.Deneyeceğim...
     
  6. 13 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : nursen41
  7. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için teşekkürler
     
  8. 21 Mart 2012
    Konu Sahibi : nursen41
  9. _cimcime_

    _cimcime_ Ya Fettâh Ya Rezzâk Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    913
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Paylaşım için çok sağol.