Günlük kafkas turşusu

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Biberler közlenir, kabukları soyulur, içleri açılır, çekirdekler çıkarılır, hafifçe tuzlanır bir kenara konulur.
    Koruk yıkanır, iyice ezilerek (havanda ya da et makinasında) suyu çıkarılır, süzgeç ya da tülbentle süzülür. Sarımsaklar ezilir, tuzla beraber ekşi koruk suyuna karıştırılır. Tuzlanıp bekletilen biberler bu suyun içine atılır.
    Bekletmeden bu haliyle turşu olarak kullanılır.
    Not : Biberler ocakta ya da elektrikli ızgarada közlenebilir. Közleme imkanı yoksa kaynar suda 5 dakika haşlanır. Biberler haşlandıysa, haşlama suyundan çıkarılıp üzüm suyuna atılır.
    Kaynak: Fatma KAYA / ABZAH