Güve?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Elis tarafından 20 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  1. Elis

    Elis Guest

    pirincim guvelendi ne yapmam lazim....ilk defa boyle bisey basima geldi............yenirmi o pirinc bi daha........kafamçokkarıştı
     
  2. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  3. EU1

    EU1 Guest

    bazıları içindeki kurtları ayıklayı pyemeye devam ediyor.bazısı atıyor.ben olsam atardımsüprizzzzz
     
  4. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  5. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ben kesinlikle yemem canım bence sende at..
    Canım ben bakliyatlarımı koyduğum cam kavanozlarıma bir diş sarımsak koyuyorum çok işe yarıyo kesinlikle böceklenme falan olmuyo
    sende dene derimm
     
  6. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bencede at, birdahakine kuru bakliyatları içine 1 diş sarmısak koy hiçbişey olmaz.
    Benim mutfağım çok sıcaktır ve 2 yıldır bekleyen bakliyatım vardır, hep sarmısak koyarım hiçbirşey olmaz, kokusundan gelkemiyorlamış güveler, bazıları defne yaprağıda koyuyorlarmış, hiç denemedim ama uygula istersen.
     
  8. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  9. EU1

    EU1 Guest

    kız aşk kırıntısı süprsin.ben hiç böyle şeyler bilmiyordum.benimde çok güvelenme olayım oluyor bende atıyordum
     
  10. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  11. saral

    saral Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    323
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    o pirinçten pilav yapılmaz arkadaşım onu dök bir dahaki sefere daha iyi muhafaza edersin,uzun süre kalacaksa pirinci fazla alıp saklama,daha iyi.
    aişk kırıntısı sarlmsak önerini deneyeceğim.kaydirigubbakcemile5
     
  12. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Deneyin kızlar, hatta miktarı çok fazla ise 2 diş bile koyun, ben düğüme, bulguruma, mercimeğima hepsine koyarım, Zaten bizim evde yenmiyor bakliyatlar, köyden kentten gönderiyorlar kilolarca hep kalıyor.
     
  14. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  15. Elis

    Elis Guest

    peki arkadasim pirincim yada baska bakliyatlarim sarimsak kokmazmi pisirdigim zaman sarimsak kokusu olmasinda........bide sarinsak koydum diyelim isarimsagin ici gecer ya oyle olunca yenilememmi lazim sarimsagi...................bunu yapicam cok iyi bi bilgi ......sana tesekkur ederim ve tum ilgilenen arkadaslarima,,,,,,,,,,,,,,,a.s.
     
  16. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  17. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Soyulmamış sarmısak niye koksun kız :smiley-cool:
    İçide geçmez, benim 1,5 yıl olacak nerdeyse hala taş gibi sarmısak duruyor.
    Sarmısağım bittiğinde ordan kullanıyorum, yenisini alınca eski yerine koyuyorumkaydirigubbakcemile3
     
  18. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Elis
  19. Elis

    Elis Guest

    ay kiz dogru dedin soyulmamis sarmisak niye koksun,yoksa marketler les gibi sarimsak kokmazmiydi.(yaslandikca cahillesiyorum)heralde.....tesekkur ederim canim.............a.s.