Güveç hakkında...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nemida tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  1. nemida

    nemida Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Güveç aldım ara sıra kullanıyorum. Aldığım yerdeki adam yakmanıza gerek yok dedi içi siyahtı zaten, ama yıkarken o içindeki siyahlık hep süngere bulaştı bende içine tereyağı sürüp ocakta 1 saat yaktım. 5-6 Defa kullandım ama hala yıkarken içine süngeri sürdüğümde sünger siyah siyah oluyor. Acaba bu normal mi? ne yapmam lazım?
     
  2. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  3. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    nemidacım yıka ,istersen ısla biraz sonra tekrar yıka.

    bak güveç tenceresi benim en çok kullandığım tenceredir,kullanmayı pratik hale getirirsen çokta kullanışlıdır.
    tüm tavuğu yıkıyorum,istege göre baharat ve salçayla soslayıp kaba tüm şekilde yerleştiriyorum,üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve su koyuyorum,1 saat 20 dk. kadar fırında pişicek,kaptada en az yarım saat dinlensin,güveç kabı soğumaz,pişirmeye devam eder.inan lokum gibi oluyor.
    bunu kuşbaşıyla,bağetle,kalçalı butla,sebzeylede deneyebilirsin çok işine yarayacaktır.
     
  4. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  5. nemida

    nemida Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Evet canım bende aynı senin yaptığın gibi domates patates kuşbaşı tavuk eti hindi eti pişiriyorum müthiş birşey. İlk başta bana biraz dokundu ağır geldi gibi oldu ama şimdi alıştım. Neredeyse her yemekte kullanabilirim o kadar sevdim.
    Peki senin güvecinde yıkarken süngerde o siyahlık oluyor mu?

    1-2 Gün suda beklettiğim bile oldu ama normali tam olarak nedir bilemediğim için tereddütte kalıyorum
     
  6. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  7. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    güzelim ısla sonra sıvı cifle yıka.

    bak tavuğu kimyon,karabiber,kırmızı biber,iki diş sarımsak az salça ve az yağla ovuştur,tüm olarak tancereye yerleştir.üzerine az sıvı yağ kapağını kapa dediğim gibi pişir dinlensin servis yap,inan bu tencerenin verdiği lezzeti hiçbir kap vermiyor,birde soğuma olayı yok öğlenden yap açma kapağını akşama koy sofraya bildiğin fırın kebap.ben haftada birkez yapıyorum.söylemesi ayıp antepliyizde tam bize göre oluyor yani.
     
  8. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  9. nemida

    nemida Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    canım çok sağol, bu söylediğin tarifi de yapıcam. Ben tavuğun direk üstüne koyuyordum salçayı baharatı böyle bulayınca herhalde bin katı daha lezzetli olacak kimyon da hiç aklıma gelmemişti cokacimcoookcokacimcoook
     
  10. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  11. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    nemida kimyon birçok et yemeğinin ve çorbanın en yakışanıdır.bak çorbalara naneli veya tozbiberli yağ yakıyoruz ya onun içine yarım çay kaşağı kimyon ekle gör lezzeti.güneyde baharatlar korkmadan kullanılır yemeklerin lezzetinin bir sebebide budur.
     
  12. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  13. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    hiimm yarın güveç allayım allan nasip ederseeee sonrada cokacimcoook
     
  14. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  15. EylulunAnnesi

    EylulunAnnesi Minik Prensesim Büyüyor Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    4.702
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    biraz margarin sürüp güneşte birgün bekletilir ama yazın olur o şimdi güne bulmaz biraz zor :=)
     
  16. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  17. Ms.Eda

    Ms.Eda Annedir yüreği Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.295
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende bir güveç aldım 2 kere kullandım artık kullanmıyorum. Piştikten sonra çok is kokuyor yemekler, fırınladım evde ama ekmek fırınlarına verin içini yağlayıp orada fırınlasınlar dediler. Bakalım bir gün deneyeçeğim
     
  18. 17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : nemida
  19. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bende güveçte patates yemeği yapmıştım tadı çok ağır oluştu beğenmedim nedense.
    Kayınvalidem patatesi, mısırı bile güveçte haşlar, her yemeği güveçte yapar.