Güvecte Etli Türlü (Resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Azeri kizi tarafından 31 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  1. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Güvec yemeklerine bayilirim.Heleki türlüyü güvecten yemek bir harikadir.Güveciniz varsa ve türlüyü de seviyorsaniz hadi mutfaga.



    300-400 gr. kuzu kusbasi
    2 patates
    2 kabak
    2 patlican
    2 sogan
    3 sivri biber
    2 domates
    Karabiber,kekik,tuz
    Yarim yemek kasigi domates salcasi
    Yarim yemek kasigi biber salcasi
    Yarim cay bardagi sivi yag

    Kuzu kusbasiyi Tavada yagda kavurun.
    Güvece Etleri koyun en alta.
    Üzerine de soyulup dogranmis,kabak,patlican,sivribiber, domates ve soganlari ekleyin.
    Baharatlari,tuzu , sulandirilmis salcayi ve zeytinyagini gezdirin.
    Cok hafif karistirin.
    Önceden isitilmis 180-200° dereceli firina verin.
     
  2. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
  4. 31 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine sağlık gardaşım.
    Aşırı tokum elh. fazla kaçırıdm yine:KK66: Ama şu halde bile hoşuma gitti görüntü..
    Et yemeğinin tadı güveçte çıkıyor zaten..
    Yarın oruçluyken bi daha bakarım..
    ;p
     
  6. 10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  7. mawro

    mawro biraz ayrılık biraz hüzün Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2009
    Mesajlar:
    691
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    hmmm nefıs enfes otesııııı bı goruntuu
     
  8. 27 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  9. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Cuma günü pazardan güveç aldım,annem yemeklerini hep güveçte yapardı,evlendiğimden buyana (6 yıldır yani) ancak güveci görünce almak aklıma geldi:roflol:
    dün hemen güveçte taze fasulye yaptım,bu güveçin neyi varda böyle bir yemeğin tadını anında değiştirir anlamış değilim.
    Ellerine sağlık birtanema.s.
     
  10. 27 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  11. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Topraktan yapildigi icin gercektende yemegin tadi cok degisik lezzetde oluyor.Ben bayilirim güvec yemeklerine.Madem güvec almissin,bunu da yapmani tavsiye ederim canim.
     
  12. 17 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  13. eskaes

    eskaes Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    168
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    gece gece cnm cektı elcagzına saglıkkk cnm
     
  14. 24 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  15. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    en kisa zamanda yapacagim tesekkurler
     
  16. 20 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  17. s3nna

    s3nna Yakışıklım 2 Yaşında Pro Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    1.196
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    eti kavurmadan da yapılabiliyormu
     
  18. 20 Ekim 2011
    Konu Sahibi : Azeri kizi
  19. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    eti kavur canim.hem pismeme riskini ortadan kaldirirsin hemde kavrulduktan sonra pisirilen etler her zaman daha lezzetli oluyor