Güveçte etli türlü

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.624
    Beğenildi:
    5.154
    Ödül Puanları:
    438
    Etleri yıkayıp,güvece yerleştip,yumuşayıncaya kadar pişirin.İsterseniz etleri önceden başka bir tencerede pişirin,sebzeler çabuk piştiği için etleri önceden biraz pişirmek gerekiyor.
    Patlıcanları alacalı soyup,acısını almak için üzerine tuz serpip,10-15 dakika bekletin.
    Taze fasulyeyi ve diğer sebzeleri ayıklayıp,istediğiniz boy ve şekilde doğrayın,ben halka halinde doğramayı tercih ettim.
    Güvecin altına etleri,onun üzerine sertliklerine göre sebzeleri dizin.Mesela taze fasulye geç pişeceği için en alta yerleştirmekte fayda var.
    Sebzeleri yerleştirdikten sonra tuzunu ve 1 çay bardağına yakın sıvı yağı ekleyin,biber salçasını 2 su bardağı su ile ezip,sebzelerin üzerine dökün.
    Güvecin kapağını folyo ile sarıp,tencerenizin üzerine kapatın.Yemeğinizi ocakta yada fırında ağır ağır pişirin