Güveçte Karides'i bilen var mı??

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve Chelzy tarafından 10 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Chelzy
  1. Chelzy

    Chelzy Haydi kalk ayağa, yürü güneşe ! Pro Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.753
    Beğenildi:
    12.811
    Ödül Puanları:
    288
    Arkadaslar bir sorum olucaktı sizlere.Güveçte karıdes yapmak istiyorum.Internette baktıgımda hep aynı tarif var.Deneyen var mı ya da kendi tarifi olan varmı.Yardımcı olursanız cok sevinirim.Teşekkürlera.s
     
  2. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Chelzy
  3. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım iki şekilde yapıyorum ben 1 adet orta boy portakalın kabuğu 12-15 adet dondurulmuş karides 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerinin harcı için gerekli olan malzeme ½ su bardağı rendelenmiş kaşar 4-5 dilim bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı
    Öncelikle portakalın kabukları ince soy ve çok ince doğranarak yağlanmış güvecin altına yerleştir Üzerine dondurulmuş karidesler donu çözülmeden koy . Üzerine tuz karabiber serpiştirDaha sonra üzerine harcı koy Harcın hazırlanması için öncelikle bayat ekmek içleri iyice ufala. Ya da robottan geçir-İçerisine kaşar peyniri ve biberde ekleyerek karıştırmaya devam et Hazırlanan bu karışım güvecin üzerini örtecek kadar karideslerin üzerine yaydır zeytin yağı tüm ekmekli karışımın üzerini kaplayacak şekilde damla damla dök Sıcak fırında 12-15 dk. Arasında pişir sıcak servis yap


    1kg.Jumbo Karides Haşlama suyun 3-4 çorba kaşığı sirke ve tuz. Kekik,kırmızı pul biber,tuz,biberiye,köri 3 Domates 5 Sivri Biber 3 diş sarımsak Soya sosu Z.yağ Mantar Rendelenmiş Taze Kaşar Peynir
    Derin bir tencereye iyice yıkanan karidesleri yerleştir.Sirke ve tuz ilavesini de yapıp kaynat. Suyunu süzdükten ve soğuduktan sonra karidesleri ayıkla .karidesi haşlayıp ve soğuttuktan sonra önce kafa kısmını gövdeden ayır baş parmağınla işaret parmağımız arasına tüm bacakları kıstırıp birkere de hepsini temizle Üst kabuklarının göbek kısmı bacaklarını temizlediğimiz yerden bir açılma olşuyor dış a doğru çekip kabuğunu çıkart En son kuyruğunu da sıyırıp al sırt kısmında boynundan kuyruğuna kadar olan bölüme baktığında hafif bir karartı vardır onuda bıçağın ucu ile hafifçe kesip o kısmı çıkar Eğer karidesimizi söğüş yemek istersen artık karidesler hazır üzerine sızma zeytinyağ ve limon ilavesi ile servis tabağına alabilir üzerini de pul biberle süsleyebilirsin sen güveç yapacağın için karidesleri bir güvece alıp karidesleri toprak güvece sıralayıp üzerlerine çok hafif soya sosu dök Sivri biberleri halka halka doğra karideslerin üzerine al onunda üzerine mantarları boyuna kesip üzerlerine diz domatesleri küp küp doğrayıp güvece yerleştir çok az kekik,çok az tuz,çok az biberiye ve köri ile süsleyip üzerlerine ince ince halka doğranan sarımsakları da ilave et rende kaşarla kaplayıp üzerine kırmızı pul biber serp 180 derce fırında kaşar peynirler eriyip biraz da kızardıktan sonra sıcak servis yapabilirsin .
     
  4. 10 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Chelzy
  5. sarxix papatya

    sarxix papatya Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.556
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    kendısını asla yemedıgım ıcın yapmadım hıc.ama ablam yapar guvece fırına gıren kucuk kaplara domates yesıl bıber sarmısak mantar karıdes en uste kasar koyup fırına atar
     
  6. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Chelzy
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.