Güveçte Mantar

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 26 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    26 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.607
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1/2 Kg Mantar
    2 Adet Çarliston Biber
    2 Adet Küçük Boy Domates
    1 Dis Sarmisak
    1/2 Tatli Kasigi Salça
    3-4 Çorba Kasigi Sivi Yag
    1 Adet Orta Boy Sogan
    Tuz, Karabiber

    Mantarlari kagit peçete ile silelim.Tavaya sivi yagi aktarip,piyazlik
    dogranmis sogani ve küçük küçük kesilmis bir dis sarmisagi hafifçe
    sararana dek kavuralim.Mantarlari ikiye veya dörde keselim.Mantarlari
    biraktiklari suyu çekene dek kavuralim.
    Çarliston biberlerin çekirdek yataklarini çikarip,küçük dograyalim.Tavaya
    aktaralim.Domatesi küp seklinde dograyip,ilave edelim.Bikaç kez
    çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalim.
    Atesten alip güveç kaplarina dolduralim.Orta isili firina sürelim.15 dk
    pisirerek servis yapalim
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2011