Güveçte Piliç

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Sarımsak ve soğanları soyun.
    Soğanları ikiye bölün.
    Biberlerin çekirdeklerini çıkartın.
    Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyin.
    Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayın.
    Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartın.
    Soğan ve sarımsakları ilave edip, 1 dakika sonra ateşten alın.
    Sirke ve tavuk suyunu katın.
    Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
    Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpin.
    Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en alt rafında 1 saat pişirin.
    Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölün.
    Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdirin.
    1 Saat sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
    Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dakika daha pişirin.
    Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapın.