Güveçte Pirzola

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin. Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin. En üste pirzolaları koyun. Birkaç tane karabiber ve kekik atın. Tuzu da ekleyin. Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın. Unla sudan bir küçük hamur edinin. Güvecin üstünü kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin.
    Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın. Suyunu atmayın. Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız.
    Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin. Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin. Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın