Güveçte Türlü

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 3 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    [COLOR="purple"]100 gr. yağsız kıyma
    1 tutam dereotu
    1 adet orta boy domates
    1 diş sarmısak
    4 orta boy soğan
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    4 demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı salça
    Az tuz,
    karabiber,
    kimyon,
    nane
    I Havuç,
    taze fasulye,
    bezelye,[/COLOR]

    [COLOR="Purple"]İnce doğranmış soğan ve et zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Önce salça daha sonra sarımsak ve karabiber eklenip karıştırılır. Bir bardak su ilave edilir. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuç eklenip bir iki kez karıştırıldıktan sonra, aynı işlem sırasıyla taze fasulye, kabak ve patlıcan için de uygulanır. Pişmeye yakın karışım güvece konur. Üzerine ince kıyılmış domates ve sivri biber eklendikten sonra, 160 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilip servis edilir.

    Not: Sebzelerin gramajlarını, toplam 350 gramı geçmemek üzere kendiniz ayarlayabilirsiniz[/COLOR]