Guymak (Mıhlama)-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 10 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Kuymak için özellikle Kullanılan peynir Sis dagı teleme peyniridir..10 kilo sütten ancak ve ancak 1 kg çıkar. buralarda bulmak zordur ama yakınınız varsa cok kolay elde edersiniz..Normal teleme yle arasındaki fark çok açık..



    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1/4 su bardağı mısır unu
    4-5 parça Trabzon tel peyniri
    1/2 bardak su

    Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
    Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
    Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
    En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin. Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Hemen servis yapın
    Son düzenleyen: Moderatör: 10 Ağustos 2008
  2. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]

    Resim alıntıdır
  4. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. Slogan

    Slogan dolaşayım damarlarında... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.585
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    48
    kız sen trabzonlumuydun ben bayılırım bu guymaga yapmasınıda ögrendim mecburen :))
  6. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. Barçman

    Barçman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    tövbe tövbee gece gece acıktırdın beni aşağı inip birşeyler yiyeyim bari yarın hepsini tarif defterine geçireceğim ellerine sağlık bu arada
  8. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. EU1

    EU1 Guest

    hiir benim aile baba gümüşhane li anne artvin li safkan karadenizli bir gürcü meleziyim :roflol:
  10. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. Slogan

    Slogan dolaşayım damarlarında... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.585
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    48
    heee şimdi anlamişem laelaelaelaelae benim müstakbel kaynanamda artvin hopalı :icecream:
    sen devam et güzel tariflerinden koymaya karadeniz usulu olsun hepsi ona göre kaydirigubbakcemile3
  12. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    Nan ruh kafaa gürcüsün de yeni mi söylüyooorsun :mymeka:
    Lamazi gogo...
    Şeni çirime;o)
    Raycebi gooOo?
    :roflol:
  14. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. EU1

    EU1 Guest

    Yandın o zamanki ne yandın benim annem borçka lı.. Ben cocuklugumdan hatırlıyorum ananemlerin kocaman etrafı mısırlarla agaçlar la bezeli kocaman bir konağı vardı içinde paso kayboluyodum :roflol:..
    O yapayaşlı ananem sabahın 5 inde kalkar hiç üşenmeden bir sofra kurardıki nlar kahvaltıda sadece 3 çesit corba cıkarırdı.. Ne kahvaltılıklar ne yemekler upuuzuun bir masaydı cokacimcoook..o kapkalın el yapımı saten yorganların altında boğulurdum..
    Yani eminim ki sen in kayınvalidende gelinçatlatan tarifler vardır :roflol: Baştan maglupsun kuşum :roflol::roflol:
  16. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. EU1

    EU1 Guest

    iyiyim kuşum sen nassın..?
  18. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. Slogan

    Slogan dolaşayım damarlarında... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.585
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    48
    :roflol: :roflol: öyle valla sekercim ben yırtınsamda devenin yanında kulak kalcak benimkiler en azından corbada tuzum olur dıyom kendımce laelaelaelaelae
    benim müstakbelde cok hamarat masallah bilmedigi yok kadının hem okumus müendiz olmus hemde ev hanımlıgında üstüne yok napcem ben bilmem :CüvCüv: kaydirigubbakcemile