Gzel pilav nas yaparm

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve kelebek41 tarafından 1 Ocak 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    1 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  1. kelebek41

    kelebek41 Kalbinurum Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    799
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    kızlar
    bir türlü pilavım olmuyor
    olsada bır kez tutturuyorum
    ıkıncı kez olmuyor
    1,5 su bardagı pırınce 3 bardak su koyuyorum
    yardım edın:KK43:
     
  2. 2 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  3. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ben 1 e 2 ölçü yaparım yani 1 bardak pirinçe 2 bardak su.
    Önce pirinci suda biraz beklet zamanın yoksa bekletmeyebilirsinde ama mutlaka nişastası gidene kadar yıka.
    yağı tencerede kavur, margarin kullansan yada tereyağ güzel olur, ama içine
    1-2 damla sıvı yağ koy, bu işlem lapa lapa olmamasını sağlıyor, sonra şehriyeyi koy içine yağla birlikte kavur, sonra kaynar suyu dök tencernin içine, fokurdadıktan sonra, pirinci ekle 1-2 karıştır, sonra limonu sık üzerine ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekle karıştır altını kıs o kendi kendine pişiyor. tavuk bulyonda ekleyebilirsin.
    Birkerede kavurarak yaptım çok kötü oldu, pirinçler sarı sarı kaldı.görüntü berbattı.
     
  4. 2 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  5. pamuk helva

    pamuk helva & Gülümse & Pro Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.064
    Beğenildi:
    293
    Ödül Puanları:
    163
    tereyağı ve sıvı yağı tencereye göre göz kararı miktarda koy, arpa şehriyeleri koy ve sarı rengi alana kadar çevir, dikkat etmek lazım şehriyeler kahverengileşirse pilav da kara olur :))
    sonra pirincini yıkayıp koy suda bekletmek faydalı kısımlarını dökmemiz anlamına gelirr, pirincin üzerine bir iki damla limon suyu sık bu da pilavın kar gibi bembeyaz olmasını sağlar. Suyunu da pirincin üzerini 2-3 parmak geçecek seviyede koyun ölçü ne olursa olsun bu şekilde kıvamında oluyor benim pilavım :))
     
  6. 3 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Hadi yaptın mı cevap ver?
     
  8. 3 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  9. EU1

    EU1 Guest

    Arkadaşım bir bardak pirince 1.5 bardak su kullan pirinci ılık suyla suya tuz atarak beklet yaklaşık bir saat sonra iyice yıka tereyağı margarin fark etmez biraz sıvı yağa kat şehriyeyi çevir süzdüğün pirinci dök çevir suyunu ilave et kaynayınca altını kıs ve suyu çekilinceye kadar bekle ocağı kapat tencerenin üzerine kağıt havlu koy kapağı kapat demlenmeye bırak.Güzel bir pilav yapmış olursun.(BALDO)pirinç kullanırsan iyi olur.
     
  10. 19 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  11. aerandir

    aerandir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    71
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    76
    önce pirinci kaba koycan kaynar su üzerine ilawe ediceksn tuz üzerine serpicen..1 saat falan kalıcak öyle..yapım sırasındaysa ya tawuk suyu ya da et suyu yoksa sıcak su olcak kaynamış,bu önemLi..pişirdiqin kaba sıwı yaq we tereyaqı..felaket tat katar..bunları katıcan we eritçen kızarcak hafiften..o sırada pirincini yıkıcan suda süzücen we cız eden yaqın içine dökücen..piLawda püf nokta ii kawrulcak..hemen su dökülmez..biraz kawrulcak yaqında..tuzunuda döküceksin ama eer tawuk suyu ya da et suyuyla yapıyosan tuzunu önce katmicaksın fazla qelebilir..suyunuda üzerine dökçeksn ben qöz kararı annemde qördm o yüzden şöyle diim üzerini kapatsın zaten döktüqünde fokur fokur edicek ..kapaqını kapat 10 dakika sonra suyunu çekince 1 el hafiften karıştır ama ezmeden..baktın suyu az qeldi biraz dha ilawe et..çok pişmicek çokta su katılmicak..ayrıca qöz kararı yapmak herzman dha iidir yemeklerde..kapaqını kapatçan açmicaksın hiç demLencek 10 dakika en az..bazen gazetede koyulur kapaqıda kparsın üzerine..sonrada afiyetle yersn tatlm..
     
  12. 19 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  13. iklimbuse

    iklimbuse Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar güzel tarif etmişler ama su ölçüsü pirince göre değişiyor.artı sarımsak süper oluyorkızlar tavsiye ederim.sarımsağıda şehriyenin kavrum işi bitince atın akabinde pirinci .taze sarımsakta olur mevsimine göre .
     
  14. 20 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  15. esma benli

    esma benli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    öncelikle belirtmek isterim ki arkadaşında dediği gbi her pirincin kaldırdığı ölçü farklı.ama iyi bir pirinçse genede,1 ölçü pirince 1,5 bardak tavuk suyu iyi geliyor.iki su bardağı birinci önceden ıslarım ılık suda içinede 2 yemek kaşığı tuz.20 dk sonra onlar güzelce yıkanıp süzülür.yanlız dikkat edin ovuşturayım derken kırlmayın pirinci.3 su bardağı tavuk suyunu kayanatırım teflon tencerede kaynayan suya pirincide ekliyosunve kısık ateşte demini alana kadar pişiriyorsun.pişince başka bir kapta isteğe göre 3 4 çorba kaşığı tereyeğını eritip üstüne boça ediyosun ve karıştıryosun güzelce sornra üstüne temiz bir bez ört tencerenin ve ağzını kapat 10 dk sonra tam demini alır.iyi bir piylavın sırrı daha çok kullanılan yağda aslında pilav ve makarnaya muhakkak tereyağı olmalı.yemekler içinse en ideal zeytinyağı.umarım yararlı olabilmişimidir
     
  16. 22 Ocak 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  17. Japon KIZ

    Japon KIZ IŞIL' IM Pro Üye

    Katılım:
    22 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.756
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ben ölçüyle falan uğraşmıyorum kızlar göz kararı, zaten iki kişiyiz =)
    Göz karırı pirincimi öneden kaynak su ile haşlayıp içine bir tutam tuz atıyorum.
    Yarım saat bekliyor suda.
    Daha sonra soğuk su ile pirinci yıkıyorum.
    Margarin ile pirinci kavurup içine sıcak (kaynamış ) su koyuyorum.
    Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar.
    Tuzunu atıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar bekliyorum.
    Demlenmesi içinde piştikten sonra tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyuyorum. Pilavım tane tane hemde lezzetli.
    Afiyet olsun :kahve:
     
  18. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : kelebek41
  19. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    bende kavurarak yapıyodum bide böle denicem............a.s.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.